Vær på forkant: 5 originale stilikoner der leder vejen i forårsmoden

Tænk sexet 90'er-minimalisme, løsslupne disko-dronninger og Olsen-banden. Ja, du læste rigtigt.

Kate Moss har gennem sin lange karriere som model ofte været bannerfører for nye tendenser. Chris Pedersen mener, at vi vil orientere os imod hendes start-90'ertid hos Calvin Klein. Her er det fra 1994. (Foto: Jim Smeal)

Foråret er på vej, og det betyder, at vi skal finde inspiration til sæsonen, der kommer.

Derfor har vi fundet fem ikoniske kvinder, som inspiration til kvindernes forårsgarderobe lige nu. Fra disco-stil til Olsen Banden. Der er lidt for enhver smag.

Melanie Griffith

Den amerikanske model Melanie Griffith brændte sig fast på nethinden i filmen 'Working Girl' (1988), hvor hun kæmper sig til tops i erhvervslivet iklædt spadser-dragter med højt hår og brede skuldre.

Stilen har fået fornyet opmærksomhed, efter at det franske modehus Celine fik interesse for 80'ernes power-look. Den fungerer dog bedst bare med et par smalle bukser, høje hæle og en oversize herreinspireret blazer.

'Yvonne'

Der var fuldt tryk på farverne, når Kirsten Walther gav den som den fyrrig husmor Yvonne i de klassiske Olsen Banden-film.

Blomster-printene var store og farverne nærmest kemiske, og hvis man skal tro modebrands som Michael Kors og Balenciaga, så kan man godt gå på genbrugsjagt efter A-formede kjoler, korte regnjakker og løse kjoler med store 70'er-inspirerede blomsterprint.

Kate Moss

Den britiske topmodel Kate Moss er et af alle tiders største stilikoner, og i øjeblikket er det looket fra begyndelsen af 90'erne, der præger gadebilledet.

Moss slog for alvor igennem som ansigt for den amerikanske designer Calvin Klein, som stod for et superenkelt look med klassiske jeans, denimskjorter, hvide tanktops og grå sweatshirts med logo.

Kate Moss stod i midten af det hele med pjusket hår og minimal makeup, og særligt kampagnerne for unisex-parfumen CK One blev ikoniske for tiden. Skab looket med løse jeans, en enkel denimskjorte eller en oversize grå sweater. Gerne med CK-logo.

Diana Ross

Som en levende disco-kugle styrede den amerikanske sangerinde Diana Ross dansegulvet, da hun i 70'erne iklædte sig farverige pailletkjoler med høj slids, stiletter og stort hår.

Stemningen var løssluppen, og efter en del år med fokus på sportskroppe, økonomisk tilbageholdenhed og generelt mådehold, så er det som om, at vi har lidt brug for at slå os løs igen.

Modehuse som Gucci og Marc Jacobs peger i den retning, men stilen trækker så store veksler på vintage-stilen, at man ligeså godt kan gå efter de originale pailletter.

Katharine Hepburn

Hun var en af sin tids største skuespillerinder, men Hollywood-stjernen var også kendt for sin herreinspirerede garderobe. Tænk hvide skjorter, oversize jakkesæt med højtaljede bukser og brede ben båret med flade herresko.

Stilen kræver lidt varsomhed med proportionerne, hvis man ikke skal forsvinde i den, men ellers er der frit slag. Som Hepburn selv sagde; ”Hvis du overholder alle reglerne, går du glip af alt det sjove.”

Facebook
Twitter