VIDEO Træt af armlæns-duel? 5 ting du ikke må gøre i biffen

Thomas Skov fra 'Ikke Okay' guider uden om de sociale faldgruber i biografmørket

Det er få steder i det offentlige rum, hvor vi kommer hinanden så meget ved som i biografen.

Bliver der spillet Candy Crush i ét hjørne og planlagt bytur på rækken foran, kan alverdens Hollywood og filmkunst ikke hamle op. Med andre ord er det en situation, der kræver hensyn biografgængerne imellem.

Den sidste udsendelse af 'Ikke Okay', hvor Thomas Skov slår et slag for bedre opførsel i det offentlige rum er netop rullet hen over skærmen. I den anledning har vi bedt ham om at slå et slag for en bedre biografoplevelse. Værsgo at dele videoen med... nogen du kender.

Stop kampen om armlænet

Filmen er i fuld gang, og pludselig mærker man naboens arm presse mod. Der er to udveje: Enten forestiller man sig, at ens arm er er lavet af beton og muret fast til stolen. Eller, at man trækker sine anatomi til sig og naboen 'vinder' armlænet. Men drop kampen, for der hersker ikke længere tvivl: Det højre er dit, kan du godt hilse og sige fra Thomas Skov.

Vælg støjsvagt slik

Under halvanden times Hollywood-film indtager man gerne mere slik, end man gør på en uge. Men slik kan larme. Derfor er det vigtigt med regler. Det lader ikke til, at alle slikfabrikanter er bekendte med at gå i biografen, så gå efter emballage, der larmer knap så meget. Og hellere vingummi end bolsjer, tak.

Afslør ikke handlingen undervejs

Der er ingen grund til at afsløre, at butleren har gjort noget som helst, før han rent faktisk er blevet afsløret i filmen. Tænk på handlingen i filmen som en hemmelighed mellem dig og karakterne på lærredet.

Sluk telefonen

Efterhånden har de fleste forstået ikke at tale telefon i biografen, men bliver der ofte skrevet sms'er, tjekket mail og anden aktivitet, der skaber en stor cirkel af blåt skærmlys midt i salens mørke. Det kan undgås på én måde: Sluk den. Og nej, den kan ikke aflæses halvt ind mod brystet. Bare sluk den.

Vis hensyn med udsynsvenlig påklædning

Tænk over, hvad du bærer i biografen. Bærer du moderigtig hat eller en ironisk sombrero, så tag den af, for du blokerer udsynet for personen bag dig.

Giv dig selv et klap på skulderen - nu er du klar til at gå i biografen!

Thomas Skov

  • guider til god opførsel sammen med Hella Joof i 'Ikke Okay' på DR 1. Se her.

  • har på tv bl.a. undersøgt fordelen ved at være hvid i Kina, gennemgået en fødselssimulation og fået sit tarmsystem undersøgt.

  • er vært på 'Danmarks bedste maskot' på DR 3, der har premiere d. 25. februar kl. 21.