Wow! Hvilken slutning er den mest overraskende i filmhistorien?

Vi hylder øjeblikkene, der fik os til at tabe kæben. Anledning er ny film fra instruktøren, der har gjort uventede drejninger til sin signatur. Men bare rolig, afsløringerne gemmer vi i bunden.

Podcastværterne fra Han Duo har samlet nogle af de mest overraskende drejninger i filmhistorien. Man kan kalde det en form for surprisefest. Så' det. (Foto: Star Wars V)

Hvad har film som 'Abernes Planet', 'Usual Suspects' og den aktuelle 'Split' tilfælles?

Nogle fandens effektive drejninger i slutninger, man ikke lige havde set komme.

M. Night Shyamalan står bag den aktuelle 'Split', der lover en overraskende drejning. Tilbage i 1999 bragede han igennem det store lærred med ’Den sjette sans’, hvor Bruce Willis spiller en børnepsykolog.

Han bliver konfronteret med en dreng, der påstår at kunne se døde mennesker. Filmen fik det til at løbe koldt ned ad ryggen, ikke mindst på grund af det drøneffektive twist. For at undgå spoilere, så afslører vi ikke twistet her, men derimod længere nede i denne artikel til de utålmodige.

Her hylder Jacob Hinchely og Elias Eliot fra podcasten Han Duo nogle af filmhistoriens største twists, og vi inviterer jer stemme med. Hent inspiration til en god weekendfilm her.

  • Jacob Hinchely og Elias Eliot er værter på podcasten Han Duo

  • Han Duo ser på, hvad der rører sig i filmen og seriernes verden. Find dem på Facebook her.

OBS: Fare for afsløringer

Abernes Planet: Da Taylor finder Frihedsgudinden stikkende op ad sandet, opdager han, at han har været på Jorden hele tiden. Det er med andre ord lykkes menneskeheden at udslette sig selv, og aberne har i stedet overtaget.

Psycho: Gennem filmen peger pilene på, at morderen er motelejeren Norman Bates. Det afsløres dog, at han ikke bare har slået både hende og Marion ihjel, men også har udviklet en personlighedsforstyrrelse, så han tror, at han er sin mor.

Imperiet slår til igen: Luke Skywalker står ikke over for manden, der slog hans far ihjel; det er hans far.

The Crying Game: Dil er i virkeligheden en mand, hvilket Fergus bliver chokeret over, men det stopper ikke hans forelskelse.

The Usual Suspects: Efter Verbal Kint løslades, går det op for betjenten, at hele den fantasifulde historie er opdigtet ud fra detaljer i kontoret - mærket på kop, notater på en opslagstavle. Verbal Kint er Keyser Söze.

Oldboy: Det viser sig, at Mi-do i virkeligheden er Oh Dae-sus nu voksne datter. Det hele var et setup fra en gammel klassekammerat, der ønskede hævn over Oh Dae-su.

Se7en: Doe tilbyder at lede betjentene til de sidste to lig i midten af ørkenen. Her modtager de en kasse, der indeholder hovedet af Mills kone. Doe tilstår, at han dræbte hende af misundelse.

Mills likviderer Doe på stedet – derved slutter han uvidende Does diabolske værk med de sidste to synder - misundelse og vrede.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk