Zombier, løb! 5 apps der får dig til at glemme at du motionerer

Hvis du er typen, der bedst kan lide motion, der ikke føles som motion, så har spilekspert Morten Greve tips til dig

Apps og smartphones kan motivere dig til at komme ud og røre dig (Fotos: Zombies, Run! / Ingress / Just Dance 2016)

Lad os indse det: Repetition efter repetition i fitnesscenteret kan være enormt kedeligt og mentalt udmattende, men motion behøver slet ikke være kedeligt.

Med disse fem forslag, kan du gøre den daglige motion sjovere, spændende og mere udfordrende med en lille smule spil, leg og teknik:

Skattejagt med geocaching

Hvis du er træt af at se de sammen gader, veje og butikker hver gang, du tager en løbetur hjemmefra, så forvandl turen til en skattejagt med geocaching. Geocaching er en god måde at gå på opdagelse i et område, du allerede kender og samtidig opdage helt nye områder, mens du leder efter de spændende hemmeligheder geocachere har skjult. Gør turen sjovere for andre ved selv med ved at gemme dine egne små skatte ude i virkeligheden. Der er mange gode geocaching-apps derude, men vi har gode erfaringer med Groundspeaks Geocaching-app.

Geocaching. Pris: App’en kan prøves i en gratis-udgave. Format: Android, iOS og Windows Phone.

Opdag en hemmelig verden med Ingress

Mobil-spillet Ingress er et spændende mix af motion, science fiction, sociale møder og urban exploration. I spillet vælger man en af to faktioner og bevæger sig derefter med sin mobil ud i den virkelige verden. Via augmented reality kan man på et oversigtskort se portaler i nærheden, som man kan overtage, når man er fysisk tæt på dem.

Portalerne er oftest placerede ved seværdigheder, statuer eller lignende, så man på den måde også kan opdage eller genopdage seværdigheder i nærheden. Ingress er iøvrigt understøttet af en science fiction-historie og et community, der arrangerer live-events.

Ingress. Pris: Gratis med mulighed for tilkøb. Format: Android, iOS

Brænd kalorier på dansegulvet

Okay, okay, er du for doven til overhovedet at bevæge dig udenfor? Så er der også råd for det. En af de sjoveste former for motion er uden tvivl Just Dance-spillene. Selvom Just Dance-serien efterhånden har et par år på bagen, så er det stadigvæk noget grundlæggende uskyldigt, simpelt og sjovt ved at danse røven i laser foran tv’et alene med en ven/veninde. Kalorieforbrænding er bare en bonus.

Just Dance. Pris: Set til 209,- kr. Format: Playstation 3, Playstation 4, Wii U, Wii, Xbox 360 og Xbox One.

Stræb efter storform

Strava er en forvanskning af det svenske "sträva" eller "stræbe" - og det er hvad Strava tilbyder - at stræbe efter at blive bedre og bedre atlet og konkurrere med andre. Sträva er et seriøst alternativ for dem, der drømmer om at være eliten inden for løb eller cykling med varierede udfordringer og med et integreret socialt element, så man kan sammenligne sin form med andres.

NB: Denne anmelders form er mere cellulite end elite, og derfor kommer anbefalingen fra langt mere øvede. Der er også mange andre gode lignende alternativer f.eks. Endomondo og Nike+.

Strava. Pris: App'en er gratis i grundudgaven, men kan udvides til en premium-udgave for ca. 40 kroner om måneden. Platform: Android, iOS og over 50 GPS-enheder

Løb fra zombierne

En af vore helt store favoritter, når det gælder kombinationen af motion og spil er uden tvivl "Zombies, Run!", der med fire år på bagen efterhånden er en olding blandt mobil-apps. "Zombies, Run!" er dog langt fra (u)død endnu, måske fordi der helt basalt er noget rigtigt i at kombinere motionsløb med frygten for at blive ædt af zombier. Og det giver "Zombies, Run!" dig til fulde med en uhyggelig historie, videoklip, zombie-lyde og muligheden for at tracke, hvor god du er til at overleve. Bare pas på, at du ikke bliver spist, når du venter på, at trafiklysene skifter.

Zombies, Run! Pris: Gratis med mulighed for tilkøb. Platform: Android, Windows Phone og iOS (kan kombineres med Apple Smartwatch).

Morten Greve

  • Er freelance-spildesigner gennem ti år og tidligere spilredaktør på et større dansk livsstilsmagasin for mænd.

  • Er passioneret gamer og ambassadør for, at spil skal tages mere seriøst som kulturform. Er idémand bag DRs spilevent ’Frit Spil’ i Koncerthuset (læs mere her).

  • Arbejder til daglig som redaktør på dr.dk/debat

Facebook
Twitter