Anders Matthesen efter omtalt optræden: Det var ikke mine personlige holdninger

Komikerens fortæller i Aftenshowet om sin grovkornede optræden til weekendens Guldtube.

Forklædt som den fiktive youtuber Jannik Rundholdt gik den danske komiker Anders Matthesen lørdag på scenen til den årlige prisuddeling Guldtuben 2017, og hans optræden har efterfølgende fået stor omtale i de danske medier.

- Jeg har aldrig fået så mange reaktioner på noget i min 25 år lange karriere, fortæller han i Aftenshowet.

Det var nemlig ikke en række klassiske vittigheder, den garvede performer fyrede af foran cirka 9.000 publikummer i Royal Arena i København, der dannede ramme om awardshowet for de største danske stjerner på de sociale medier.

I stedet valgte han at 'grille' flere af de nominerede med en række grovkornede bemærkninger, og ikke alle var begejstrede for 'Andens' hårdhændede behandling.

Blandt andet har bloggeren Fie Laursen, der selv fik et par ord med på vejen, efterfølgende sagt, at hun ikke fandt hele Anders Matthesens optræden sjov.

Ikke personligt

Fænomenet, hvor man giver hinanden en kærlig - men hård - medfart, kaldes 'roast', og traditionen stammer fra det amerikanske komikermiljø.

I Aftenshowet forklarede hovedpersonen, at han bestemt ikke har noget personligt imod de deltagere til Guldtuben, som han kastede verbale håndgranater mod.

Det er den imaginære karakter Jannik Rundholdt, der har et horn i siden på de unge mennesker.

- Det er jo en figur, der laver den her roast. Det er et stykke komik. Det skal ligne, at det er ham, som er ude at skide. Han ville gerne have vundet de her kategorier. Det er ham, der er taberen, som jeg ser det, forklarer den 42-årige multikunstner og uddyber:

- Jeg står ikke og lukker mine personlige holdninger ud her. Det er en mand, der ikke har vundet sin Youtube-pris, som han havde håbet. Der bare bliver mega smålig lige pludselig.

Det har overrasket Anders Matthesen, hvor meget omtale, han efterfølgende har fået for sin optræden til Guldtuben 2017.

- Det kommer bag på mig, hvor meget det har fyldt, fordi jeg egentlig tænkte, at det bare var lidt hygge-gas. Lidt sjov. Men der blev lidt stille i rummet, og det tog lidt længere tid, end jeg havde regnet med, fortæller han.

Se hele interviewet med Anders Matthesen i Aftenshowet HER