Anklager om overgreb mod Kevin Spacey bliver droppet

Den Oscar-vindende skuespiller var anklaget for at have seksuelt forulempet en ung mand.

Kevin Spaceys karriere var på sit højeste med hovedrollen i Netflix-serien House of Cards, da en anden overgrebssag satte punktum for succesen. (Foto: STEPHEN CHERNIN © Scanpix)

Anklagemyndigheden i Massachusetts frafalder tiltalen mod skuespiller Kevin Spacey i sag om et seksuelt overgreb.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den Oscar-vindende skuespiller var ellers anklaget for at have seksuelt forulempet en 18-årig mand på en bar i 2016. Beskeden om den droppede sag kommer, under to uger efter at den 18-årige mand selv valgte at trække sagsanlægget tilbage.

Det gjorde han ved en domstol i Nantucket, hvor han underskrev en erklæring om, at han gjorde det af egen fri vilje. Manden begrundede ikke sin beslutning.

Overgrebene skulle være sket på en bar på øen Nantucket, hvor den 18-årige ved navn William Little arbejdede. Da han anmeldte den prisbelønnede skuespiller sagde han, at han optog episoden på en mobiltelefon.

Billeder blev væk

Spacey var af Little beskyldt for at have forulempet den unge mand ved at have berørt hans kønsorganer. Inden sagsanlægget blev trukket tilbage af Little, sagde hans advokater, at de afslørende optagelser var blevet væk.

Billedmaterialet var noget af det, som Kevin Spaceys advokater havde bedt om at se, inden en retssag om det påståede overgreb kunne gå i gang.

Andre beskyldninger

Sidste år blev han beskyldt for at have krænket unge mænd og mindreårige drenge seksuelt tilbage i 1992.

Desuden har Storbritanniens prestigefulde teater The Old Vic tidligere meldt ud, at det har modtaget 20 klager over Spacey om "upassende opførsel".

De 20 klager omhandler episoder, der skulle være fundet sted, mens han besad en ledende stilling på teatret.

Spacey, som er 59 år, risikerede flere års fængsel, hvis han var blevet fundet skyldig i sagen, der allerede har været ødelæggende for hans karriere.

/ritzau/

Facebook
Twitter