Anmelder: VM-åbningsshow var pompøst og hysterisk

Der var børn klædt ud som fodbolde, Jennifer Lopez i dyb udskæring og dårlig lyd, da VM holdt åbningsshow.

Jennifer Lopez, Pitbull og Claudia Leitt optrådte med den officielle VM-sang til torsdagens åbningsceremoni. (Foto: Kai Pfaffenbach © Scanpix)

Der var mænd klædt ud som træer, kvinder klædt ud som eksotiske blomster og børn iført robotlignende fodboldkostumer.

På en scene stod Jennifer Lopez i vanlig nedringet mundering, rapperen Pitbull i stramme, hvide capribukser og den brasilianske sangerinde Claudia Leitt i en glitrende bodystocking, mens de sammen sang VM-sangen 'We Are One (Ola Ola)'.

Alle var på scenen til VMs åbningsshow i Brasilien. Et show som med 500 optrædende og med alskens outrerede kostumer (som violinkostumer, harmonikakostumer og plantekostumer) forsøgte at give en festlig start på fodbold-vm.

Og det lykkedes. Det mener Politikens tv-anmelder Bo Tao Michaëlis.

- Det var helt klart i genrens stil, pompøst og hysterisk. Det var flot, men med en hysterisk energi, siger han til DR Kultur.

Til gengæld formåede lyden ikke at formidle den gode stemning fra stadiumet, mener Bo Tao Michaëlis. Den var dårlig og grumset.

Showet signalerede glæde

Musik- og tv-anmelder på Berlingske, Lars Rix, var også tilfreds med åbningsshowet, når man ser bort fra den dårlige lyd.

- Showet var ikke spektakulært, men det var, hvad man kunne forvente af en åbningsceremoni fra Brasilien. Sådan en åbningsceremoni skal signalere fodboldglæde, glæde ved sporten og glæde ved livet i det hele taget, og det, synes jeg, lykkedes, siger han.

Et retroagtigt show

Da OL i Sotji startede i februar, gjorde åbningsshowet brug af avanceret, computerstyret lys til blandt andet at skabe kulisser for de optrædende. Den slags moderne teknikker var der ikke meget af ved torsdags åbningsceremoni - det var de udklædte deltagere, der var i fokus.

Men det var kun godt at holde det simpelt, mener Lars Rix.

- Der var noget retroagtigt over showet, men det kunne jeg netop godt lide. De farvestrålende dragter mindede mig om det, man forbinder med Brasilien, når man sidder langt væk derfra. Det passede godt til showet, siger han.

Frygtelig VM-sang

Ifølge Lars Rix var især afslutningen af showet, hvor Jennifer Lopez, Pitbull og Claudia Leitt optrådte med vm-sangen, særlig vellykket.

- Jeg synes, den officielle vm-sang er frygtelig på alle måder, men det gav stemning på stadion, da de optrådte med den, og man kunne se, at alle folk dansede med og sang med. Alle gik amok, og der var en "hurra, nu er vi i gang stemning", siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk