Anmeldere: Arvingerne er en fuldfed psykologisk dramaserie

Første afsnit af DRs nye serie ’Arvingerne’ lover godt, mener de danske anmeldere.

Trine Dyrholm spiller rollen Gro Grønnegaard i 'Arvingerne', som anmelderne er svært tilfredse med. (Foto: Martin Lehmann © Type 1)

I løbet af fire dage har to nye danske dramaserier haft premiere. I mandags blev første afsnit af TV 2s nye serie 'Badehotellet' sendt, og torsdag aften gjaldt det DRs nye satsning 'Arvingerne'.

Men hvor 'Badehotellet' fik hug for at være klichetung og overspillet, er anmelderne anderledes positive over for 'Arvingerne'.

- Alt tyder på, at DR har skabt endnu en tv-serie, der vil samle store dele af nationen de næste søndage. Med ambitionerne om ikke bare at ville underholde, men tilmed give os noget at snakke om, skriver Ekstra Bladets Henrik Queitsch og giver serien fire stjerner.

Fantastisk tv-seriecomeback

I 'Arvingerne' møder seerne kunstneren Veronika Grønnegård og hendes tre voksne børn, der alle har et noget anstrengt forhold til deres mor. Samtidig har Veronika et fjerde barn, Signe, som hun gav bort kort efter fødslen, og som først nu finder ud af, at Veronika er hendes biologiske mor.

I løbet af det første afsnit dør Veronika Grønnegård, og dermed kan arvestriden mellem de tre børn og den nye arving Signe begynde.

Kirsten Olesen spiller rollen som Veronika, og det gør hun ifølge flere anmeldere så godt, at det er en skam, at hun allerede er ude af serien, inden den rigtig kommer i gang.

- Kirsten Olesen får sig ellers et helt fantastisk tv-seriecomback(…) I de kommende uger må vi altså klare os uden hende, og det er rigtig ærgerligt, men der tegner sig heldigvis rigeligt med andre konfrontationer, skriver eksempelvis BTs Jacob Wendt Jensen, der giver 'Arvingerne' fire stjerner.

Fuldfed dramaserie

Information uddeler ikke stjerner til 'Arvingerne', men anmelder Christian Monggaard er begejstret for seriens første afsnit.

- En fuldfed, psykologisk, velfunderet dramaserie om familie og generationskløfter, skriver han i sin anmeldelse.

Også Politikens anmelder Henrik Palle er svært tilfreds med serien, som han kalder for "det rene Shakespeare og dermed klassisk drama med udsigt til tragedie".

Henrik Palle giver 'Arvingerne' fem hjerter, men ærgrer sig over det talte sprog, der er svært helt at tyde for seerne.

- Dansk dramatiks tradition for afsnuppet og formumlet talesprog i realismens hellige navn hæmmer forståelsen af dialogen. Så der skal spidses øren. Men det er der også grund til. For hold da så meget kæft, hvor der er lagt op til en megaomgang arvestrid, skriver han.

Finere sæbeopera

Berlingskes anmelder Jakob Steen Olsen giver 'Arvingerne' fire stjerner og mener, at arvingerne minder om "en finere form for sæbeopera, der har mødt Susanne Bier et sted undervejs".

Skuespillerne redder ifølge anmelderen det lidet opsigtsvækkende drama.

- Skræller man det svale, nordisk blåtintede vinterlys, de elegiske, tavse nærbilleder, det let mobile kamera og den smagfuldt afdæmpede underlægningsmusik af, så er der indtil videre tale om et ganske banalt drama. Men vel at mærke et drama, som forgyldes af sine fremragende skuespillere, skriver han.

Søndag aften er reddet

Ligesom flertallet af anmelderne giver også Jyllands-Postens Henrik Lyding serien fire stjerner.

- Hvem skal arve hvad? Den side af virkeligheden er jo sjældent køn, men forhåbentlig i dette tilfælde underholdende nok til, at søndag aften er reddet foran tossekassen, skriver han.

Facebook
Twitter