Anmeldere: Jesper Christensen stråler som kræftsyg

Jesper Christensen imponerer de danske anmeldere i Pernille Fischer Christensens film "En Familie". Selve filmen får dog ikke samme roser.

Det er store ord, som Jesper Christensen får med på vejen, af de danske anmeldere i Pernille Fischer Christensens tredje film "En familie".

I filmen, der har premiere i dag, spiller Jesper Christensens rollen som familiens overhoved Richard Rheinwald - succesfuld bager med titel af kongelig hofleverandør - og dødssyg af kræft. Udover Jesper Christensen, spiller Lene Maria Christensen hans datter, der må vælge mellem at følge sin egen drøm om en tilværelse i New York eller at følge farens ønske og overtage styringen med bageriet.

- Jesper Christensen kvitterer med at være ekstremt nærværende i hvert eneste sekund, han er på lærredet, uanset om han raser mod sin skæbne, lokker for sin datter eller optræder i stadig mere afspillet tilstand, skriver Politikens Kim Skotte.

To pragtpræstationer

Det øvrige danske anmelderkorps er enig med Kim Skotte.

"Altoverskyggende", "tindrende spil" og "stort skuespil", kalder anmelderne Jesper Christensens præstation.

Katrine Hornstrup Yde fra Information kalder Jesper Christensen for "kongelig hofleverandør af storslået dramakunst", mens Ekstra Bladets Henrik Quietsch roser både Jesper Christensen og Lene Maria Christensen.

- Filmen bæres især helt hjem af to pragtpræstationer af Jesper Christensen og Lene Maria Christensen. Førstnævntes rystende dødskamp er en af de helt store indsatser i en allerede imponerende karriere, og Lene Maria Christensen får overbevisende smidt sit komiske image. Det er mennesker, man tror på, skriver han.

Filmen toner sært svagt ud

Lige så begejstrede som de danske anmeldere er over skuespilpræstationerne, er de dog ikke over selve filmen.

- I betragtning af, hvor enormt kraft der er i den her ildsjæl af en bagermester, i betragtning af hvor mange følelser, der er involveret hos Ditte, toner "En familie" sært svagt ud. Familier, der søger over tab af et familiemedlem, er langtfra noget særsyn på film, og efter at have stablet et stærkt udgangspunkt på benene i begyndelsen af filmen, lykkes det aldrig "En familie" at levere et nyt indblik i en families liv eller i en families sorg over at se et liv rinde ud, skriver Per Juul Carlsen fra DRs Filmland.

Næsten en dansk kliché

Også Ekkos filmanmelder, Lee Marshall, er skuffet over "En familie".

- På trods af filmens følelsesmæssige sensitivitet kommer skuffelsen til sidst krybende, fordi instruktøren og hendes faste manuskriptforfatter Kim Fupz Aakeson har tegnet familien-som-et-fængsel-figuren, der næsten er en dansk kliché, skriver han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk