Anmeldere om Jonatan Spang-serie: ’Lillemand’ er årets danske satire

Anden sæson af Jonatan Spangs satireserie ’Lillemand’ er ’sprængfarlig', ’følelsesfuld’ og ’i storform’, lyder det fra to begejstrede anmeldere.

Anden sæson af Jonathan Spangs tv-serie 'Lillemand', der netop er skudt i gang, får fine ord med på vejen fra anmelderne. (© Falster Inc/ TV 2 ZULU)

Den låner uden blusel fra tv-serier som ’Seinfeld’ og ’Curb Your Enthusiasm’.

Men den gør det ganske mesterligt, Jonatans Spangs komedieserie ’Lillemand’ om en standup-komiker, der blottet for moralsk kompas forsøger at navigere i voksentilværelsen.

Fuld af grovheder og med sidekicks som Linda P og Torben Chris er seriens anden sæson netop skudt i gang på TV2 Zulu. Og det til store klapsalver fra anmelderne.

Blødende samfundssatire

I stil med Frank-karakteren i ’Klovn’ spilles hovedpersonen i Jonatan Spangs serie af Spang selv, og det kan være svært, for ikke at sige umuligt, for publikum at skelne mellem den fiktive og den virkelige karakter.

Serien, der tematiserer forventningerne til den moderne velfærdsmand, stikker ifølge Soundvenue ”ikke bare en finger, men en kæmpemæssig lilla påspændingsdildo (bogstaveligt talt) ind i et blødende samfundsrøvhul, der smerter i et krydsfelt af politisk korrekthed og grov kønsdiskrimination”.

Ifølge magasinets anmelder leverer Jonatan Spang intet mindre end årets satire i de første afsnit af seriens anden sæson, der beskrives som både sprængfarlig og følelsesfuld.

Får os til at grine af vore egne dumheder

Serien roses også for en "fortællemæssig og æstetisk legesyge" og for at eksperimentere med elegante flashbacks, samt for det indfødte soundtrack af Jacob Bellens.

Politikens anmelder kalder ’Lillemand’ et forbilledligt eksempel på sin genre og lægger vægt på seriens tåkrummende tematisering af kønnenes kamp.

- Det er godt, at Jonatan Spang tør går ind i kampen med satirisk brod og personligt mod. ’Lillemand’ er en drabelig kriger med en vigtig stemme. Han får os til at grine ad dumheden. Vores egen, vel at mærke.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk