Anmelderne: Seebach lever op til forventninger

I dag udkommer Rasmus Seebach andet album. Den lever op til den succesfulde debut, men anmelderne kunne godt tænke sig lidt fornyelse.

- Det bliver et hårdt kommende år for alle landets Rasmus Seebach-hadere.

Det vurderer Jyllands-Postens anmelder Anders Houmøller Thomsen efter, at have hørt Seebachs nyeste album "Mer' end kærlighed", der udkommer i dag.

Han giver den fire ud af seks stjerner og er på linje med størstedelen af de danske anmeldere overbevist om, at Seebachs andet album indeholder popnumre, der nok skal blive landeplager på niveau med Seebachs tidligere "Engel", "Natteravn" og "Lidt i Fem".

- Hitpotentialet står som mejslet i granit, og mon ikke hele kongeriget inden årets udgang synger med på, hvad der nærmest er blevet Seebachs signaturlyd - det følsomme "uh-hu", skriver Politikens Pernille Jensen.

Følsom hverdagspop

Seebachs nye album har fået titlen "Mer' end kærlighed". Men flere af anmelderne hæfter sig ved at sangene ikke handler om meget andet end kærlighed. I alle dens forskellige former.

- Fra spirende forelskelse til voyeuristiske smugkig på eks'ens nye eskapader. Fra dansegulvets klimaks til taxaens bagsæde. Fra kærligheden til familien til, ja, kærligheden til Astrid Lindgren, skriver Politiken.

Det ærlige og hverdagsagtigte kærlighedsfokus har uden tvivl været med til at åbne op til de mange pigehjerter, der har været med til at Rasmus Seebach med 200.000 solgte plader er blevet Danmarks, for tiden største popstjerne.

Seebach skriver tekster, der måske virker banale i deres udtryk, men som ikke desto mindre har fået danske teenagepiger, og en stor del andre danske popelskere og radiolyttere til at synge med.

- Det er præcis dét, der er ved Rasmus Seebach, det såre enkle svøbt i ærlige og let identificérbare strofer. Ego, panser, lyriske eller filosofiske omveje, glem det. Seebach er direkte, ublu. En at forstå. Det kan man elske eller lade være, mener Berlingskes Thomas Søie Hansen og giver tre stjerner.

Fornyelse tiltrængt

Selvom der er bred enighed om, at Rasmus Seebach - på niveau med sin far Tommy - formår at skrue en solid og tidstypisk popsang sammen, så kunne de fleste anmeldere godt tænke sig at han tog lidt flere chancer og måske søgte en større fornyelse.

- "Mer' end kærlighed" kunne for så vidt have heddet "Mer' af det samme" (…) Et par elektroniske ekskursioner giver god dynamik, men i det store hele savner man, at den pæne dreng tør, vil og kan noget mere end det, han lige har på rygraden, skriver Ekstra Bladets Peter Albrechtsen.

Og Jyllands-Postens anmelder stemmer i:

- Det er nærliggende at spørge, hvornår Seebach har tænkt sig at blive bare en anelse voksen og videreudvikle sin musik. En dag slutter festen, hvis man bliver ved med at fodre publikum med de samme godter.

Facebook
Twitter