Anne Linnet og søn skriver om Kierkegaard og sex

Anne Linnet og sønnen Alexander kan tale sammen om alt. I den kommende tid skal de snakke om forførelse, sex og Søren Kierkegaard, når de skal skrive musik til et teaterstykke.

Sangskriver Anne Linnet og hendes 21-årige søn Alexander skal sammen skrive musik til et teaterstykke over Søren Kierkegaards "Forførerens Dagbog".

Det afslører allerødteatret Mungo Park tirsdag på et pressemøde.

Anne Linnet ser frem til både at kunne fordybe sig i Kierkegaards filosofi, men også til at drøfte de store spørgsmål omkring forførelse med sin søn.

Og er det i nogle familier et problem at tale om sex og forførelse på tværs af generationerne, så er det ikke tilfældet i familien Linnet.

- Jeg taler med mine børn om alt. Og det bliver en spændende problematik at vende, siger Anne Linnet til Ritzau. Og hun bakkes op af sønnen Alexander.

- Vi har altid snakket frit om den slags hjemme hos os, siger han.

Kirkegaard på reolen

Ud over de dybe snakke med sønnen, som arbejdet vil munde ud i, så glæder Anne Linnet sig også til at få stukket snuden længere ned i Søren Kierkegaards filosofi.

- Jeg overtog min mors mands kierkegaardsamling og har gået og kigget på bøgerne i reolen i mange år. Og nu får jeg tid til at dykke ned i det, fortæller Anne Linnet, der dog har læst en smule Kierkegaard gennem årene.

Ung og gammel

Den 56-årige Anne Linnet har flere forhold bag sig i livet, mens Alexander med sine lige knap 22 år stadig har det meste foran sig. Det giver et interessant perspektiv for diskussionen om det at forføre.

- Vi står jo vidt forskellige steder i livet i forhold til problematikken med at forføre nogen, og hvorfor man gør det, hvad intentionen er og hvad kicket egentlig er, siger Anne Linnet.

"Forførerens dagbog" indgår i Søren Kierkegaards hovedværk "Enten-Eller" fra 1843. Fortællingen er inspireret af myten om Don Juan og handler om den unge Johannes og hans bestræbelse på at forføre den unge Cordelia.

Stykket har premiere i april 2011 på Mungo Park.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk