Anne og Anders: De kalder os tv-kærester

De bestiller mad til hinanden. De passer på hinanden. De fortæller enslydende historier som et godt gammelt ægtepar. Men Anne Hjernøe og Anders Agger er blot kolleger og gode rejsekammerater.

Når man snakker med Anne Hjernøe og Anders Agger hver for sig, skulle man tro, at de har været gift i syv år.

De nærer den samme store omsorg og ikke mindst respekt for hinanden. Og så fortæller de de samme historier om deres fælles oplevelser - som et gammelt ægtepar.

Men den autodidakte kok og tv-journalistens forhold er udelukkende tv-platonisk.

- Vi er det, man kan kalde tv-kærester. Vi er jo lidt som et ægtepar, og vi er blevet gode til i vores lille tv-parforhold at passe på hinanden, siger 51-årige Anders Agger.

Holder selv liv i kæresterygterne

Han har fået at vide, at hvis man Googler Anne Hjernøe og Anders Agger, så er noget af det mest søgte ‘Anders Agger Anne Hjernøe kærester’.

- Det er ret crazy, men det må folk gerne tro, smiler Agger.

- Det er tit sådan, at hvis der er en mand og en kvinde i samme program, så kan der hurtigt opstå kæreste-rygter, siger Anne Hjernøe og indrømmer, at tv-parret måske ikke er de bedste til at få aflivet rygterne.

Der er visse steder i Danmark, folk tror, Anne Hjernøe og Anders Agger er kærester. Og det er de selv skyld i, ved de to kolleger og gode rejsevenner godt. (Foto: Egon Rix © (c) DR)

"Ja, vi er kærester"

En af deres gode, fælles historier, som de begge fortæller enslydende ned til mindste detalje, er fra en sejltur til Fanø, hvor de skulle optage et program i sommeren 2013.

- Vi sad i vores bil, fordi det er en meget kort sejltur, og på et tidspunkt kom der en mand hen og bankede på ruden i Anders’ side, fortæller 47-årige Anne Hjernøe.

- Jeg blev simpelthen så forskrækket, men åbnede vinduet. Og manden sagde så, at vi måtte meget undskylde, at han forstyrrede, men ham og konen sad i bilen bagved og snakkede om, om vi mon var kærester. Jeg sagde bare: “Ja, det er vi”, og jeg nåede ikke at uddybe, før han var gået. Og vi kunne bare sidde og se på, at han satte sig ind til konen og sagde noget i retning af: “Jeg vidste det, de er kærester”, fortæller Anders Agger med et skævt smil.

Søn blev forvirret over tantekys

Et sted er Anne Hjernøe og Anders Agger dog stoppet med at holde liv i rygterne. De kysser ikke længere hinanden på munden, som de gjorde i de første programmer.

For de to kolleger var det bare et uskyldigt tantekys, men for Aggers søn gav det lidt uro.

- Det blev ikke klippet ud i et program fra Bornholm, og jeg sad så nede i Spanien og så det med min familie. Min yngste søn kiggede over på sin mor og så over på mig. Han var helt overbevist om, at vi gik fra hinanden. Der blev Anne og jeg enige om, at det skulle vi nok lade være med, fortæller Anders Agger.

Anders stod nummer 327 på Annes favoritliste

Anne Hjernøe og Anders Agger har netop lavet deres syvende sommertema-sæson. Det stod ikke i nogen planer, at programmet skulle køre så længe. De kendte nemlig ikke hinanden ret godt, da de blev medværter.

- Vi arbejdede begge i DR, men vi arbejdede ikke tæt sammen, siger Anne Hjernøe, som også fortæller, hvilken historie hun bare ved, Anders Agger vil fortælle, hvis man spørger ham, hvordan deres tætte samarbejde begyndte.

- Anders’ egen historie er, at jeg havde en liste med 327 navne, da jeg skulle have en medvært til programmerne om badehoteller. Den øverste på listen var Brad Pitt og nummer to var George Clooney. Og som nummer 327 - lige under Søren Pind, som var nummer 326 - stod Anders Agger. Den historie passer ikke, men den er sjov, når Anders fortæller den, smågriner hun.

Og ganske rigtigt er det præcis sådan, Anders Agger fortæller den.

- Den er god nok. Jeg var lige under Søren Pind. Jeg elsker at fortælle den historie, for folk får det altid til at passe, griner han.

Anne Hjernøe og Anders Agger har lavet rejseprogrammer sammen i syv år. I år gik turen til USA. Her er de i Arizona. (Foto: Egon Rix © (c) DR)

Tager enormt meget pis på hinanden

Udover de fælles historier, når man taler med makkerparret hver for sig, er også den gensidige respekt tydelig. For der er ingen tvivl om, at de vil “give deres arm for hinanden”, som Anne Hjernøe beskriver det.

- Jeg tror, Anders og jeg har det godt sammen, fordi vi har fælles værdier. Vi ved, hvad hinanden synes er sjovt, og vi kan samtidig også tage enormt meget pis på hinanden.

- Vi kender hinanden så godt, at hvis vi er på restaurant, og Anders ikke lige er der, så kan jeg godt bestille for ham, for jeg ved, hvad han vil have, siger Anne Hjernøe

- For mig er Anne blevet en rigtig god ven med syv års tilløb. Hun er simpelthen så politisk ukorrekt på mange måder, men er også helt basalt godt lavet, siger Anders Agger.

Ingen samtale er planlagt

Anne Hjernøe og Anders Aggers sommertemaer emmer af god stemning og kemi mellem de to. Og det er der en ganske særlig grund til.

- Vi har det sjovt. Det er ikke sådan noget med kamera på og kamera af. De ting, vi siger til hinanden, ville vi også sige udenfor kamera. Vi kan simpelthen ikke finde ud af at sige noget, der er planlagt. Det går altid galt - heldigvis.

- Vi har det sådan, at vi skal fra et sted til et andet, og hvad der så bliver sagt undervejs, er fra hjertet. Vi kan ikke være i sådan noget skuespil, og det vil seerne heller ikke kunne, siger Agger.

De to rejsemakkere har til den kommende sæson været i USA for at besøge en række danskere, der er flyttet til staterne.

Det er blevet til fire programmer, som løber over skærmen på DR2 fra lørdag 9. juli klokken 20. Her er parret i Arizona, hvor de blandt andet besøger danske Thøger, der er amerikansk gift og bor i Tucson.

Facebook
Twitter