Apple censurerer Peter Øvigs bestsellere

Apples iBookstore vil ikke sælge Peter Øvig Knudsens bestsellere Hippie 1 og 2, så længe der er billeder af nøgne mennesker i bøgerne.

Køber du Peter Øvig Knudsens Hippie-bøger, så vil billeder som disse møde dit øje - uden de velplacerede æbler ville Apple nemlig ikke sælge forfatterens værk som e-bøger. (© Hippie Selskabet)

Apples iBookstore vil ikke sælge Peter Øvig Knudsens bestsellere Hippie 1 og 2 - ikke så længe der er billeder af nøgne mennesker i bøgerne.

Så nu har forfatteren været nødt til at censurere 47 billeder af nøgne hippiers kønsdele med æbler for overhovedet at få værket om den danske hippiebevægelse godkendt som e-bog i Apples boghandel.

Øvig har længe diskuteret med Hippieselskabet, der udgiver de digitale udgaver af bøgerne, hvordan de skulle gribe afvisningen fra Apple an, når det amerikanske selskab nu ikke ville sælge bøgerne, som de var.

- Vi har diskuteret længe, hvad vi skulle gøre. Og nu har vi så valgt en lidt humoristisk tilgang til det midt i den her alvorlige sag ved at sige "okay, så censurerer vi selv de her 47 billeder med æbler", fortæller Peter Øvig Knudsen til DR Kultur.

Forfatter må censurere eget værk

Æblerne er kommet op af kurven efter, den nyåbnede iBookstore i foråret nægtede at forhandle Hippie 1 og nu også har afvist Hippie 2, der udkom torsdag i sidste uge.

Apple har ikke ønsket selv at censurere bøgernes billeder, så den opgave fik forfatteren altså selv, hvis han ville sælges på iBookstore.

- Vi har gået lidt stille med dørene efter afvisningen af Hippie 1, for vi ville ikke lave rav i den, så længe vi troede, vi kunne tale Apple til fornuft. Så det er først nu i forbindelse med Hippie 2, vi har valgt at censurere billederne - vi håber der vil komme en debat om det, siger Peter Øvig Knudsen.

"Farligt for dansk kulturarv"

For selvom det ser sjovt ud med de røde æbler på de gamle billeder, så er Peter Øvig bekymret for udviklingen:

- Det er jo farligt for dansk kulturliv, at man sådan får en censurinstans imellem forfatteren og køberen af e-bøger eller andre kulturvarer for den sags skyld.

DR Kultur har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Apple.

Facebook
Twitter