Apples topchef med overraskende opfordring: Brug mindre tid på din Iphone

Slå notifikationerne fra, og bliv et bedre menneske, lyder opfordringen fra Apple-topchef Tim Cook.

Den overraskende udtalelse kom under Time 100 Summit-arrangementet i går i New York. Her ses Tim Cook sammen med Oprah Winfrey ved en Apple-event tidligere på året. (Foto: STEPHEN LAM © Scanpix)

Knap halvdelen af smartphone-ejere i Danmark har én, ifølge tal fra 2018.

Og langt de fleste af de ejere nøjes ikke bare med at have den i lommen eller tasken dagen lang – de bruger også en hel del tid med den i hånden.

Vi taler naturligvis om en Iphone fra det amerikanske firma Apple.

Netop telefonens udbredelse og tidsslugende tendenser fik tirsdag Apples administrerende direktør, Tim Cook, til at komme med denne overraskende udtalelse:

- Vi ønsker ikke, at folk bruger deres telefon hele tiden. Det har aldrig været et mål for os (...) Vi er ikke motiveret til at gøre det ud fra et forretningsmæssigt udgangspunkt og bestemt heller ikke fra et værdimæssigt udgangpunkt, sagde han ifølge Mashable.

Det er særligt mængden af notifikationer fra diverse applikationer på Iphone, han er skeptisk overfor.

- Hvis I ikke allerede har gjort det, så vil jeg virkelig opfordre jer til at sortere i jeres push-notifikationer.

- Jeg spurgte mig selv, om jeg virkelig havde brug for at få tusindvis af notifikationer hver dag. De tilføjer ikke værdi i mit liv eller gør mig til et bedre menneske. Derfor valgte jeg at fjerne en masse notifikationer, sagde han tirsdag under en tale ved arrangementet Time 100 Summit i New York.

Tim Cook ses her til Time 100 Summit i går i New York. (Foto: DON Emmert © Scanpix)

Techmedie undrer sig over udtalelse

Tim Cooks udtalelser om tidsforbruget på Iphones har dog fået netmediet Techcrunch, et nyhedsmedie med fokus på teknologi, til at undre sig.

- Det er en interessant påstand, når nu Apple selv har designet en platform, der giver app-udviklere mulighed for konstant at sende de mest ligegyldige notifikationer til deres brugere. Fra en ny følger på et socialt medie, et salg i en shopping-app eller tilføjelsen af et nyt niveau i et spil, lyder det i et indlæg på siden.

Time 100 Summit er et arrangement, der hylder de folk, som magasinet Time vurderer er de mest indflydelsesrige mennesker det pågældende år.

På 2019-udgaven af listen finder man blandt andre popstjernerne Taylor Swift, Ariana Grande og Lady Gaga, USA's præsident Donald Trump, Israels premierminister Benjamin Netanyahu, Facebook-stifteren Mark Zuckerberg og den 16-årige, svenske klimaaktivist Greta Thunberg.

Ud over Tim Cook talte også blandt andre Hillary Clinton og Tyra Banks ved årets Time 100 Summit-arrangement.

FacebookTwitter