Aprilsnar - aprilsnar - aprilsnar

Aprilsnar-traditionen lever i bedste velgående både herhjemme og i udlandet. Medierne har over alt forsøgt at binde læserne historier på ærmet.

Opfindsomheden hos medierne har været stor i år, når det handler om at drive gæk med lyttere og seere 1. april.

Danske narrestreger

Ifølge Politiken vil Dansk Sprognævn afskaffe det stumme h og dermed gøre det valgfrit, om man skal skrive ord som hvad, hvor, hjul og hjerne med h. Prøv lige: vad, vor, jul og jerne!

Ekstra Bladet skriver, at Bent Falbert, avisens egen afgående chefredaktør, bliver statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) nye spindoktor. Ansættelsen, som "ventes at sende chokbølger gennem Christiansborg", afsløres i en "hemmelig mail" fra Lars Løkke, hvor det fremgår af den nye spindoktor skal kamoufleres som ekstern konsulent.

Den spøg er der i hvert fald mindst én, der er hoppet på. En vred vælger har allerede skrevet på Lars Løkkes Facebook profil: - Hvordan i alverden kan en tjener for folket skrive sådan en mail. Du virker mere som en ond plattenslager, der vil skjule viden for danskerne end en almindelig familiefar der er blevet statsminister."

Tyrkiske aner

Den tyrkisksprogede netavis haber.dk bringer nyheden om, at tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen har tyrkiske aner. Ifølge avisen er Foghs tipoldefar en tyrkisk sørøver, der hærgede Shetlandsøerne og Færøerne i 1700-tallet.

DR Sjælland beretter, at påsken skal holde flyttedag. Ifølge DR har kirkeministeriet nedsat en kommission, der skal undersøge, om påsken skal rykkes nogle uger længere hen på året, så der er større chance for godt vejr i helligdagene.

P4 København kan fortælle, at en flok piratfisk er sluppet fra Danmarks Akvarium ud i Øresund, og at Beredskabsstyrelsen derfor har sat advarselsskilte op langs kysten fra Nordhavn til Bellevue.

Stjålne værker

Berlingske Tidende har den chokerende nyhed om, at flere af dronning Margrethes kunstværker er blevet stjålet fra Skovgaard Museum. Regenten selv trøster sig ifølge avisen med, at tyvene "har ganske god smag".

Det er ikke kun medierne, der laver aprilsnar her i landet. Flere virksomheder og partier har også kastet sig i løjerne.

Blandt andet kan DFDS fortælle, hvordan rederiet stiller Oslobåden til rådighed for et storstilet projekt, som skal flytte Rundetårn til Norge, hvor det skal fungere som reklamesøjle for København.

Jobindex søger statister til "Erik og Anni - The Musical", som skal opføres på "Venstre Gasværk".

Internationalisering

Og så vil de Konservative i København lade hovedstaden skifte navn til Kobenhavn for at give byen et mere internationalt præg.

Dansk Folkeparti hævder, at gruppeformand Kristian Thulesen Dahl er inviteret til Washington af præsident Barack Obama. Thulesen Dahl skal vise, hvordan god mad på bordet kan fremme selv meget svære politiske forhandlinger. Helt konkret skulle amerikanerne have hæftet sig ved, hvordan den danske nationalspise flæskesteg med rødkål ofte spreder god stemning under vanskelige politiske forhandlinger.

Udlandet kan også

I Storbritannien vil Labour udnytte premierminister Gordon Browns ry som en hidsigprop og bruge det i valgkampen mod de konservative, skriver avisen The Guardian.

Labour foretager en radikal ændring af valgstrategien og fremstiller Gordon Brown som en brutal bølle og "alfa-han", der udfordrer den bløde overklassedreng David Cameron til nævekamp om landets fremtid, skriver avisen og påpeger at en fokusgruppe-undersøgelse har vist, at "fysisk slagsmål under valgkampen, gerne med blodsudgydelser og brækkede lemmer" er noget, der kan lokke sofavælgerne til stemmeurnerne.

Uhm den er god

Den britiske avis The Sun skriver stolt, at det er lykkedes at fremstille verdens første avis med smag. Det er et led i en stor ny "multi-sansende" satsning, skriver The Sun og opfordrer sine læsere til at slikke på et blankt felt på avissiden og gætte, hvilken smag der er tale om.

I Australien kan fodboldfans ifølge avisen Sydney Morning Herald og radio ABC glæde sig over, at landsholdet får ny hjælpetræner. Det er ingen ringere end det britiske fodboldikon David Beckham.

Beckham er angiveligt blevet så rørt over, at det australske fodboldforbund sendte ham en hilsen og en frugtkurv, da han blev opereret for en skade for nylig, at han nu har sagt ja til at blive hjælpetræner i Australien.

- David kan godt lide en enkel men oprigtig gestus som denne, siger en kilde.

Sauna i luften

Den norske avis Dagens Næringsliv skriver, at det finske flyselskab Finnair fremover vil tilbyde sine passagerer, at de kan komme en tur i sauna under flyveturen.

Nok skal passagererne sidde fastspændt, mens de sveder stress og spændinger af sig, men ellers vil oplevelsen blive som på landjorden, lover Finnair ifølge avisen.

Facebook
Twitter