Aretha Franklin er død

Den 76-årige soulsangerinde Aretha Franklin er død af kræft.

Aretha Franklin døde 76 år gammel. Her ses hun i henholdsvis 2017 og 1969. (Foto: Taylor Hill / Fred A. Sabine (NBC) © Getty Images)

Den 76-årige soulsangerinde Aretha Franklin er død.

Det oplyser hendes personlige assistent, Gwendolyn Quinn, ifølge AP.

Hun var omgivet af sine nærmeste i Detroit, da hun døde af kræft i bugspytkirtlen. En sygdom, hun først fik konstateret tilbage i 2010.

I en udtalelse udsendt umiddelbart efter meddelelsen om hendes død takker Aretha Franklins familie for den kærlighed, hun gav dem - og for den kærlighed, souldronningen selv har modtaget under sit sygdomsforløb.

- I et af de mørkeste øjeblikke i vores liv har vi svært ved at finde de rigtige ord til at beskrive den smerte, vi føler i vores hjerter. Vi har mistet matriarken og klippen i vores familie. Den kærlighed, hun følte for sine børn, børnebørn, niecer, nevøer, fætre og kusiner kendte ingen grænser.

- Vi er blevet meget rørte over den kærlighed og opbakning, vi har fået fra tætte venner, støtter og fans over hele verden. Tak for jeres medfølelse og bønner. Vi har mærket jeres kærlighed til Aretha, og det bringer os trøst at vide, at hendes eftermæle vil leve videre. Mens vi sørger, vil vi bede om, at vores privatliv respekteres under denne svære tid, lyder det fra familien.

Har vundet 18 Grammy'er

Aretha Franklin blev med kæmpe hits som ’Respect’, ’I Say a Little Prayer’ og ’(You Make Me Feel) Like a Natural Woman’ kendt som The Queen of Soul, og hun har gennem karrieren, der startede med albummet ’Songs of Faith’ i 1956, vundet ikke mindre end 18 Grammy-statuetter.

Lyt til nummeret 'Respect' fra 1967 her.

0:00

I 1987 var hun den første kvinde, der blev optaget i Rock and Roll Hall of Fame.

På trods af kræftsygdommen optrådte Aretha Franklin stadig, men måtte i marts i år aflyse en række koncerter efter ordrer fra lægen om at slappe af.

Lyt til nummeret 'Think' fra 1968 herunder:

0:00

Efter nyheden om hendes død er der flere kendte, herunder Elton John og Hillary Clinton, der mindes soulsangerinden på de sociale medier. Se nogle af deres tweets herunder:

Detaljer om Aretha Franklins begravelse vil blive annonceret en af de kommende dage.

Facebook
Twitter