Arkæologer har sandsynligvis fundet hemmeligt kammer Tutankhamons grav

Arkæologer har med "90 procents sikkerhed" fundet et hemmeligt kammer i Tutankhamons grav i Kongernes Dal.

Hvis fundet bekræftes, kan det kaste lys over en stadig meget mystik-omspunden periode i egyptisk historie. (Foto: KHALED DESOUKI © Scanpix)

I den egyptiske faraos Tutankhamons grav i Kongernes Dal i Egypten, har arkæologer fundet en hemmelig grav, der måske kan vise sig at være dronning Nefertitis hvilested, som aldrig er blevet fundet.

Det er nye skanninger af drengekongens grav, der afslører hidtil ukendte passager.

- Vi har tidligere sagt, at vi var 60 procent sikre på, at der var noget bag væggene. Men nu er vi 90 procent sikre, siger den egyptiske minister for oldtidsfund, Mamdouh al-Damaty, ifølge Reuters.

Det er den britiske egyptolog Nicholas Reeves, der mener, at de hemmelige passager kan lede til dronning Nefertitis grav.

Skanningerne vil nu blive sendt til Japan, hvor yderligere undersøgelser vil bekræfte, om der virkelig er tale om fundet af den forsvundne dronning.

Hvis formodningerne kan bekræftes, vil der ifølge Reeves være tale om et af århundredets mest betydningsfulde fund, der kan kaste lys over en stadig meget mystik-omspunden periode i egyptisk historie.

Kong Tutankhamon var en egyptisk farao, der blev født 1340 før Kristi fødsel. Han blev 17 år gammel.

Tutankhamon er i eftertiden mest blevet kendt for sin grav, som blev fundet i næsten intakt stand. I hans grav fandt man en overvældende mængde af værdifulde genstande.