ARKIVVIDEO Jan Monrad: Jeg vil huskes for min terrasse

Trods et liv med succes på de skrå brædder og det hvide lærred, var det noget helt andet, Jan Monrad helst ville huskes for.

Danskerne har slået sig på lårene af grin, når Jan Monrad har optrådt. Selv om humoren sommetider har været under bæltestedet, så har han også formået at løfte store samfundsdebatter ud over rampen ved at bruge humor.

Se bare hvordan i videoen øverst i artiklen, hvor vi har lavet et lille sammenklip af hans karriere.

Alligevel var det slet ikke det, der faldt Jan Monrad ind, da Jens Blauenfeldt lavede programmet 'Hækkenfeldt kobler af' og spurgte, hvad Jan Monrad helst ville huskes for.

- Den terrasse jeg har bygget ved mit sommerhus. Det har taget 15 år, det er et bygningsværk, svarede Jan Monrad grinende og beviste, at han næsten altid havde et humoristisk svar parat.

Optaget af musik og samfundsfag

Jan Monrad var både entertainer, sanger og komiker, og er måske bedst kendt for sit makkerskab med Søren Rislund. Jan Monrad blev 64 år gammel, og til Ekstra Bladet fortæller hans kone, Marianne Busk Monrad, at han meget pludseligt fredag aften døde som følge af en blodprop i lungerne.

Jan Monrad er født på Amager og boede ved sin død i Holbæk. Han har tidligere været hovedpersonen i programmet 'Kender du typen?

Se hele udsendelsen her:

Monrad var uddannet folkeskolelærer og underviste i musik og samfundsfag.