Per Arnoldi ny stærk mand i dansk kunststøtte

Statens Kunstråd skal have ny sammensætning 1. april næste år. Per Arnolde bliver ny formand. Han afløser Mads Øvlisen på posten.

Maleren og kunstneren Per Arnoldi skal være ny formand for Statens Kunstråd. Han er udpeget af kulturminister Per Stig Møller.

Statens Kunstråd uddeler hvert år omkring 390 millioner kroner i kunststøtte, og rådets medlemmer skiftes derfor hvert fjerde år ud for at sikre dynamik og alsidighed. I dag sidder Mads Øvlisen som formand for Kunstrådet, men han stopper 1. april næste år sammen med resten af det siddende udvalg.

- Det kommende Statens Kunstråd er sammensat af en række kyndige og kompetente kræfter. Per Arnoldi er en kulturelt bredtfavnende og anerkendt kunstner både her og i udlandet. Med ham som formand får rådet for første gang en kunstner i spidsen. Jeg ser meget frem til at samarbejde med rådet i de kommende år, siger Per Stig Møller.

Fem udvalg og nye formænd

Per Arnoldi er især kendt for sin plakatlkunst, der hovedsageligt udtrykker sig i blå, røde og gule farver. Han har desuden været vært for en kunstquiz på DR tilbage i 80'erne.

Udover Arnoldi får de fem fagudvalg under Statens Kunstråd også nye medlemmer. De fem udvalg er Billedkunstudvalget, Det Internationale Billedkunstudvalg, Litteraturudvalget, Musikudvalget og Scenekunstudvalget.

Og de nye formænd, udpeget af kulturministeren, bliver:

Formand for Statens Kunstråds Billedkunstudvalg og Internationale Billedkunstudvalg:

Rune Gade, ph.d. i kunsthistorie, lektor ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet

Formand for Statens Kunstråds Musikudvalg:

Erik Bach, komponist og cand.phil. i musikvidenskab, direktør for Det Danske Institut i Rom 2004-2010

Formand for Statens Kunstråds litteraturudvalg:

Grethe Rostbøll, mag.art, forfatter og tidligere kulturminister.

Formand for Statens Kunstråds Scenekunstudvalg:

Rikke Juellund, scenograf.

Facebook
Twitter