Aros sikrer sig Eliasson-værker

Det aarhusianske kunstmuseum Aros har købt to markante Olafur Eliasson-værker og forlænger samtidig sin udstilling med den islandske kunster til 26. februar.

Den islandske kunstner Olafur Eliassons værker har været en kæmpe succes på Kunstmuseet Aros.

Gennem det sidste halve år har museet oplevet besøgsrekord og massevis af omtale i forbindelse med udstillingen, og nu har har Aros så valgt at investere i to markante værker af den islandske kunstner.

Nyindkøb er en del af udstillingen

Købet af værkerne sker samtidig med at Aros har valgt at forlænge udstillingen med Olafur Eliasson til den 26 februar. Udstillingen skulle ellers være lukket ned med udgangen af året.

De to nyanskaffelser på Aris er værkerne "The inverted panorama house" fra 2004 og "Your atmospheric colour atlas" fra 2009. Begge værkerne handler om lys, farve og bevægelse, og er en udfordring for sanserne.

Begge værker er allerede en del af den nuværende udstilling og "Your atmospheric colour atlas" er formentlig det værk af de to nyerhvervelser, som publikum husker bedst.

Eliasson har skabt besøgsrekord

I værket træder gæsten ind i en tæt tåge, der bliver belyst fra oven i farverne rød, grøn og blå. Når man bevæger sig rundt i installationen i grænseområderne mellem de forskellige farvezoner blander farverne sig og danner magenta, cyan og gul. Den farverige tåge slører gæstens syn og udfordrer dermed orienteringsevnen.

Siden Aros åbnede sin Olafur Eliasson udstilling i maj måned har museet oplevet en markant publikumsfremgang. Allerede i september måned slog museet sin egen besøgsrekord på 373.000 besøgende og Aros forventer selv at det samlede besøgstal for 2011 kommer til at ligge et godt stykke over de 400.000.

FacebookTwitter