Arvingerne er døde - men kvinden bag dem arbejder på ny serie

Efter syv år med Emil, Gro og de andre arvinger har manuskriptforfatter Maya Ilsøe lagt dem i graven.

- Først skal jeg holde noget ferie, og derefter har jeg en aftale med DR om at gå i gang med at tænke på en ny serie, siger manuskriptforfatter Maya Ilsøe. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © JENS NOERGAARD LARSEN)

Manuskriptforfatter bag Arvingerne, Maya Ilsøe, er gået i tænkeboks.

Ikke fordi, der er en fjerde sæson af Arvingerne på vej. Den serie blev som tidligere meldt ud lukket med niende og sidste afsnit af tredje sæson søndag aften.

- Der kommer ikke en ny sæson af Arvingerne, understregede Maya Ilsøe, da dr.dk-brugeren Malene her til aften stillede spurgte manuskriptforfatteren til netop det.

Hvorfor kommer der ikke flere sæsoner, ville en anden bruger ved navn Nadu gerne vide.

- Vi har arbejdet tæt og intenst med Arvingerne i mange år, og jeg kommer til at savne både karaktererne og universet og ikke mindst spillerne og alle de andre bag serien, men jeg har også en klar følelse af, at historien er slut, svarede Maya Ilsøe, der sad klar ved tasterne umiddelbart efter afslutningen på Arvingerne og en time frem.

Fra fantastisk til fortænkt

Så blev det håb punkteret. Og der må - vurderet ud fra de mange spørgsmål og tilkendegivelser, der kom til Maya Ilsøe - have været et håb om mere Arvingerne blandt seerne. For der var langt flest positive tilbagemeldinger fra dr.dk's brugere.

- Fantastisk og smuk afslutning. Har elsket alle sæsoner, som hver især har givet god mening. Vil savne alle på Grønnegaard, skrev brugeren Jette Grønning.

Men der var også kritikere. Heriblandt Henrik:

1. og 2. sæson fungerede flot, men tredje sæson var fortænkt. Hvem i DK, tror du, kan identificere sig med familien?

- Jeg ved, at kunsten fylder meget, men jeg håber, at der er folk, der kan identificere sig med de menneskelige dramaer, der foregår, og med, at det er udfordrende at forstå sine børn, den næste generation. Det er en udfordring for mig, og det, tror jeg, det er for mange at blive ved med at være åben og nysgerrig og tro på, at de nye generationer har noget at lære os, svarede Maya Ilsøe.

Tænkeboks

Så kommer vi til det med tænkeboksen. For Maya Ilsøe lagde en lille luns ud til tilhængerne af Arvingerne - og en trussel til kritikerne.

- Først skal jeg holde noget ferie, og derefter har jeg en aftale med DR om at gå i gang med at tænke på en ny serie. Jeg kan ikke sige så meget om det endnu, skrev Maya Ilsøe.

Hun holdt kortene tæt til kroppen, selv om mange brugere gerne ville vide mere om hendes kommende projekt. Og om den netop afsluttede serie bliver fulgt op med en film, som brugeren Christian gerne ville vide.

- Jeg kan godt se, at det er oplagt. Der var faktisk en, der for nylig foreslog at lave en spillefilm om Veronikas liv. Det er også en spændende tanke, og jeg har rigtig meget stof på hende. Det bliver ikke lige nu, men man ved jo aldrig i fremtiden, svarede Maya Ilsøe.

Og hvad var det egentlig, der lige skete med Melodys mor?, ville Mai gerne vide.

- Historien er, at hun er taget til Indien, og har besluttet sig for, at hun ikke kan overskue opgaven som mor.

Du kan læse alle de andre svar fra Maya Ilsøe her.