Asta på 26 hyldet med talentpris: Det er helt fantastisk og overvældende

Den unge skuespilller-komet Asta Kamma August blev lørdag hædret med Talentprisen ved Årets Reumert.

(Foto: Kasper Maansson © dr)

Det vælter ind med mennesker i Skuespilhuset lørdag aften.

De er alle sammen iført deres stiveste puds, og på skift træder de ind foran fotograferne på den røde løber og smiler til de mange kameraer. En af dem, som er mødt op, er den 26-årige skuespiller Asta Kamma August.

Hun er bedst kendt fra teaterforestillingen 'Hamlet', hvor hun spillede Ofelia sidste år.

Asta Kamma August er mødt op i Skuespilhuset, fordi hun skal modtage Talentprisen ved Årets Reumert sammen med syv andre, lovende scenekunstnere.

Hun ser lidt genert ud, men tager, på opfordring fra pressemedarbejderne, turen ind foran den fremmødte presse.

Asta Kamma August tager sin søster, Alba, som også er skuespiller, med på den røde løber. (Foto: Kasper Maansson © dr)

- Det er enormt akavet, griner Asta Kamma August, da det er overstået.

- Man er ligesom ophøjet på en måde. Jeg kan ikke forklare det bedre. Den her fest er så dejlig, fordi man bare fejrer scenekunst, og jeg har egentlig bare lyst til at være sammen med mine kollegaer.

Uden at have en irriterende journalister og fotografer i hælene... - Lige præcis.

(Foto: Kasper Månsson © dr)

Alle bliver kaldt ind i den store sal.

Det er her, de i 16 Reumert-priser, plus de otte Talentpriser, skal overrækkes til alt fra skuespillere og dansere til dramatikere og scenedesignere.

Mere anerkendelse

Det er satiretrioen Platt-Form, der styrer aftenen fra scenen, river kurverterne op og udråber modtagerne af de fine statuetter.

En af Platt-Forms optrædener mellem prisoverrækkelserne var talekoret hér. (Foto: Kasper Maansson © dr)

- Jeg synes, de har gjort et vildt godt arbejde. Platt-form, fuck, de er geniale og sjove. Jeg er på røven over, at man kan gøre det sjovt og beholde alvoren i det, siger Asta Kamma August.

Der blev jo også holdt taler. Var der nogle, der gjorde mere indtryk på dig end andre? - Faktisk vil jeg gerne fremhæve Tue Biehrings (Årets instruktør, red.) tale om, at vi alle sammen bare vil anerkendes. Det står virkelig stærkt for mig, og jeg tror virkelig, vi skal være bedre til at anerkende og støtte hinanden, siger hun.

Også udenfor teatret? - Helt klart. Det er jeg meget enig i.

Det store øjeblik kommer lige inden pausen. Asta Kamma August og de andre syv talenter skal have deres priser, og da de dukker op på scenen, bliver der hujet og klappet højt ude fra salen.

Her er det Mille Lehfeldt (tv), der overrækker Asta Kamma August (th) sin pris. (Foto: Kasper Maansson © dr)

Hvordan føles det at sidde foran alle sine kollegaer på den måde? - Nogle gange, når man får så stærkt lys i øjnene, så kan man faktisk ikke rigtig se. Så jeg tænker ikke så meget over det, jeg var bare glad for at sidde der sammen med de andre syv talenter, siger Asta Kamma August efter overrækkelsen.

Ja, og så kan et bad i konfetti jo også bare et eller andet... - Ja, det var helt fantastisk overvældende.

'Jeg skal feste, danse og drikke mig fuld'

Halvvejs igennem showet er der indlagt en pause. Men Asta Kamma August får ikke tid til at strække benene ude i den friske luft. Hun skal nemlig møde kronprinsesse Mary.

- Hun er virkelig sej, og hun har en virkelig god accent! Jeg har også accent, for jeg er fra Sverige. Det var sjovt og også spøjst at møde hende. Hun var skidesød og virkelig interesseret i teater og scenekunst. Det er dejligt, siger Asta Kamma August.

Kronprinsessen giver hånd til Asta Kamma August i pausen. (Foto: Kasper Månsson © dr)

Efter sidste halvdel af showet skal alle prismodtagerne fotograferes på scenen. Årets Reumert er slut for i år.

Stort tillykke med prisen. Hvad skal du resten af aftenen?

- I aften skal jeg bare feste, danse og drikke mig fuld.

Asta Kamma August taler med en af sidste års modtagere af Talentprisen, Elliott Crosset Hove. Han har i år modtaget prisen for Årets Mandlige Hovedrolle. De to skuespillere har spillet 'Hamlet' sammen på Vendsyssel Teater. (Foto: Kasper Månsson © dr)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk