Australien vil forbyde MP3 afspillere

I Australien er ophavsretten et lige så hedt emne som i resten af verden. Australske politikere er bare klar til at gå en del videre end at lukke hjemmesider med piratkopier. De vil simpelthen gøre det ulovligt at eje udstyr, som kan bruges til piratkopiering.

For at beskytte musikere og andre kunstneres rettigheder er australske politikere klar til at gribe hårdt ind over for pirater.

Politikerne skal inden længe stemme om et forslag, der vil gøre det ulovligt at eje udstyr, der kan bruges til at piratkopiere musik, film og andre filer.

Kæmpebøder og fængselsstraffe

Hvis lovforslaget bliver vedtaget, kan ejere af en mp3-afspillere og computere risikerer bøder på op til 65.000 australske dollars. Det er mere end 370.000 kroner. Men der vil også være en endnu hårdere straf. Ejerne af det måske ulovlige udstyr kan nemlig også blive idømt op til fem års fængsel. Det skriver epn.dk.

Australiens justitsminister forsikrer, at hensigten alene er at ramme de professionelle pirat-kopister og ikke almindelige brugere. Alligevel er mange bekymrede for konsekvenserne, hvis den nye lov bliver vedtaget.

Facebook
Twitter