Av, av, av! Danmark ude af Eurovision før finalen for 3. år i træk

Heller ikke i år kommer Danmark til at være med i finalen ved verdens største musikkonkurrence.

Danmark har ikke været i en Eurovision-finale siden 2019. Det kommer vi heller ikke i år. (Foto: © Sarah Louise Bennett, EBU)

Den danske nedtur i Eurovision Song Contest fortsætter med uformindsket styrke.

Det står klart efter semifinalen torsdag aften, hvor Danmarks Reiley ikke var at finde blandt de ti heldige bidrag, der klarede skærene videre til lørdagens finale.

Det er tredje år i træk, Danmark bliver sendt ud af verdens største musikkonkurrence før tid.

Reiley havde ikke lyst til at udtale sig oven på nederlaget, men har givet følgende skriftlige citat til DR:

- Jeg er super ærgerlig over ikke at gå videre til finalen. Jeg har forberedt mig enormt de sidste måneder og gjorde mit bedste på scenen for Danmark. Jeg har til gengæld en ny single på vej, så nu må jeg fokusere på min nye musik.

Bookmakere nedjusterede forventninger

I torsdagens semifinale kæmpede 16 lande om i alt ti finalepladser. Og mens der i ugens løb har været stor opmærksomhed omkring lande som Østrig, Australien og Belgien, har det knebet mere med interessen for Danmarks 'Breaking My Heart'.

I starten af ugen forudså bookmakerne, at Danmark med nød og næppe ville klare skærene videre til finalen på semifinalens yderste mandat. Men som ugen er skredet frem, er forventningerne løbende blevet nedjusteret.

Reiley på Eurovision-scenen i Liverpool, hvor han åbnede semifinalen torsdag aften. (Foto: © Sarah Louise Bennett, EBU)

Lige inden semifinalen regnede bookmakerne med, at Danmark ville inkassere en skuffende 13. plads og dermed misse finalen.

Og mens vi ikke får semifinalens komplette resultat at vide før efter lørdagens finale, så har de altså fået ret i deres forudsigelser om, at finalen – endnu en gang – bliver uden et vajende Dannebrog på pointtavlen.

Forud for semifinalen var mavefornemmelsen ellers god i den danske lejr, og den tidligere danske Eurovision-vinder Emmelie de Forest fornemmede også, at en dansk finaleplads var inden for rækkevidde.

Sådan skulle ikke gå.

Og nu skal vi faktisk helt tilbage til 2019 for at finde en Eurovision-finale med dansk deltagelse.

Dengang sikrede Leonora sig en respektabel 12. plads i finalen med 'Love Is Forever'. I 2020 blev konkurrencen aflyst på grund corona, og i 2021 og 2022 klarede Danmark sig ikke videre til finalen.

Det gør vi altså heller ikke i år.

Nordisk top-opgør i finalen?

Derimod kan vores naboer i Sverige, Norge og Finland alle se frem til at komme på pointtavlen på lørdag, hvor i alt 26 lande kæmper om sejren.

Og faktisk regner mange med, at finalen bliver et regulært nordisk top-opgør. I skrivende stund spås Sveriges Loreen og 'Tattoo' de største chancer for at vinde finalen, men hun har Finlands Käärijä og 'Cha cha cha' lige i hælene.

Heller ikke i år får vi de rød-hvide farver at se på pointtavlen i Eurovision-finalen. Reiley og sangen 'Breaking My Heart' formåede nemlig ikke at sikre sig én af de ti pladser videre fra torsdagens semifinale. (Foto: © Sarah Louise Bennett, EBU)

Få et smuglyt på årets største vinderfavoritter her:

Finalen i Eurovision Song Contest bliver sendt på lørdag klokken 21 på DRTV og DR1, og selvom Danmark ikke er med i finalen, kan du stadig læse alt det seneste om verdens største musikkonkurrence her på dr.dk.