Aviciis familie donerer 30 millioner svenske kroner til selvmordslinje

Den svenske telefonlinje vil bruge pengene til at holde døgnåbent.

Den svenske dj Avicii, med det borgerlige navn Tim Bergling, døde den 20. april 2018 i Oman. Han blev 28 år gammel. (Foto: SOCIAL MEDIA)

Da den svenske dj Avicii døde i 2018, oprettede hans familie en fond, Tim Bergling Foundation.

Nu donerer familien gennem fonden 30 millioner svenske kroner til den svenske selvmordslinje, som foreningen Mind står for. Det siger Klas Bergling, der er far til Avicii til det svenske medie SVT.

- Det er den bedste indsats, vi kan gøre for at mindske antallet af selvmord, siger han.

De 30 millioner svarer til 21 millioner danske kroner og skal fordeles over tre år, så Mind vil få udbetalt 10 millioner svenske kroner årligt i tre år.

Avicii døde den 20. april 2018 på et hotel i Oman blot 28 år gammel.

Familien har ikke direkte udtalt sig om årsagen til hans død, men skrev i et åbent brev efter hans død, at "han kæmpede virkelig med tanker om meningen, livet, lykken. Nu orkede han ikke mere. Han ville have fred."

Længere åbent

Foreningen vil bruge pengene fra Tim Bergling Foundation til at udvide åbningstiderne.

Indtil nu har telefonlinjen, som man kan ringe til, hvis man har selvmordtanker, haft åbent 18 timer i døgnet. De næste tre år vil linjen være åben hele døgnet.

Nyheden kommer kort tid efter, at den svenske regering har besluttet at nedlægge den nationale hjælpelinje til mennesker i krise.

Derfor håber Klas Bergling også at kunne fortsætte bidraget til Minds selvmordlinje selv efter de tre år.

- Det er et vigtigt signal til de myndigheder, som uddeler penge, om ikke at sjatte penge væk eller give korte bidrag, for på den måde kan man aldrig få opbygget noget som helst, siger han til SVT.

Klas Bergling, Aviciis far og Karin Schultz, generalsekretær i organisationen Mind, der arbejder for at fremme psykisk sundhed. (Foto: 2512 FERNVALL LOTTE/Aftonbladet/)

For organisationen Mind betyder det meget, at pengene kommer fra Aviciis mindefond.

- Der var mange, som ringede ind til selvmordslinjen i forbindelse med hans død, og vi så en stor stigning, siger Karin Schultz, der er generalsekretær i Mind til SVT.

I Danmark kan personer i krise eller med selvmordstanker kontakte Livslinien på telefon 70 201 201.

Facebook
Twitter