'Bagedystens' største svipsere: 3 gange, dommerne nægtede at smage - og én gang de skulle have nægtet det!

Wissam Bouqasri kiksede i lørdagens udgave af 'Den store bagedyst'. Det er hun dog ikke alene om.

I sjældne tilfælde går det så galt for deltagerne i 'Den store bagedyst', at dommerne ikke vil smage på deres kager. Lørdag aften gik uheldet ud over Wissam Bouqasri. (© Dr)

- Jeg tænker ikke, vi behøver at smage på den.

Det gik mildeste talt ikke som håbet for Wissam Bouqasri, der lørdag aften blev mødt af de nedslående ord fra dommerne i tredje afsnit 'Den store bagedyst'.

Hvad der skulle have været en delikat vingummiburger komplet med lækre skumfidus-pommes frites og en skøn jordbær- og rabarberketchup endte i det rene smat.

Dommerne fik kun smagt en enkelt af fritterne og sprang resten af sliksuppedasen over.

Se dommernes reaktion på den 32-årige bageentusiasts slikuheld her:

'Bagedyst'-dommer Markus Grigo er efterhånden en erfaren herre i bageteltet, og han forklarer, at der skal gå meget galt, før dommerne ikke vil sætte tænderne i deltagernes kreationer.

- Hvis ting bliver tabt på gulvet, smager vi selvfølgelig ikke på det. Men ellers er der ikke en klar skillelinje. Så hovedreglen er nok, at hvis folk derhjemme tænker "Dét der har jeg ikke lyst til at spise", så har vi det nok heller ikke, siger han og fortsætter:

- Der er heldigvis ikke sket så mange gange. Men man er ikke i tvivl, når det sker. De fleste vil nok kunne forstå, hvorfor man ikke vil smage på sådan en sliksuppe.

Gør ondt at se deltagerne fejle

Markus Grigo har været dommer i 'Den store bagedyst' sammen med Katrine Foged Thomsen siden 2017, og han fortæller, at det som dommer gør ondt at skulle stå og se på, mens det hele ramler for en deltager for rullende kameraer.

- Vi ønsker jo ikke, de får et dårligt resultat. De har sikkert kunnet få det til at fungere derhjemme, og så går det bare galt for dem, når der er kamera på, og der sidder en million seere og ser dem fejle.

- Man ser jo ikke det hele i programmerne, men vi forsøger altid at give dem gode råd om, hvad de kan gøre bedre til næste gang, så de kan lære af deres fejltrin. Og de deltagere, der bliver bedre, er ofte også dem, der er gode til at lytte til den konstruktive kritik, vi giver.

Markus Grigo mindes ikke, at der har været mange episoder, hvor han ikke har haft lyst til at smage på tingene.

I lørdagens afsnit var Katrine Foged Thomsen ellers ikke synderligt begejstret for at skulle sætte tænderne i den halloweenkage fuld af melorme, som Lars Bjødstrup diskede op med. Men der skal større orme til at slå Markus Grigo ud.

- Hvis det var en afrikansk kæmpelarve fyldt med creme, havde jeg ikke spist den. Jeg har mine begrænsninger. Men små melorme har jeg ikke noget problem med, griner 'Bagedyst'-dommeren.

Det er dog sket et par gange, at dommerne har sat en grænse for, hvad de vil guffe i sig. Vi har fundet et par eksempler frem herunder.

Alberts othellolagkage

Albert Hangaard Emtoft havde brug for et kram, da han i 2018 afleverede det, han selv kaldte "sæsonens største fuck up".

Deltagerne var blevet bedt om at lave en klassisk othellolagkage i den hemmelige udfordring, men kagecremen ville ikke, som den dengang 21-årige bageentusiast ellers ville.

Han havde ikke kogt den rigtigt op, og det resulterede i, at den hvide creme flød ud over hans bagestation og landede nede på gulvet.

Dommernes reaktion var da heller ikke til at tage fejl af:

- Sådan har jeg aldrig set en othello før, sagde Markus Grigo, inden han fortsatte:

- Der er ingen grund til at smage på den her kage, for vi får ikke så meget ud af det.

Mohammeds cheesecake

En af de største tragedier, trofaste 'Bagedyst'-seere har måttet overvære, var tilblivelsen af Mohammed Hawas cheesecake i 2016.

- Man har ikke lyst til at vise den til nogen. Man har lyst till at tage den og smide den i skraldespanden.

Sådan lød reaktionen fra manden bag kagen, der også skulle blive hans exit i samme program.

Og der var da heller ikke meget at være stolt af. For som det er set mange gange før i det hvide bagetelt, så havde en drilsk, flydende masse også været en udfordring for Mohammed Hawa.

Kagen havde ikke sat sig, og som resultat var den løbet ud på bordet. Og tilbage stod kun et par skiver af den afbrækkede Toblerone-chokolade, der sammen med nogle jordbær skulle have været prægtig pynt på kagen.

En omsorgsfuld Mette Blomsterberg var dog hurtig til at trøste den brødebetyngede deltager, der skamfuldt kiggede ned i gulvet, da dommerne kom hen for at bedømme hans kage:

- Vi kan sagtens smage på den og sige alt muligt underligt, men jeg synes, vi skal skåne dig for det. Det er bare gået rigtig galt, og så er der ikke mere at sige, sagde hun.

Bonusklip: Marianne byttede om på salt og sukker

Der har dog også været eksempler på gange, hvor dommerne nok har fortrudt, at de endte med at sætte tænderne i deltagernes bagværk.

En af de gange stod den dengang 40-årige Marianne Bjerring for, da hun i 2018 pludselig stod midt i enhver bagers værste mareridt; hun havde byttet om på salt og sukker, da hun skulle lave en remonce til sine citrontærter.

- Hva' pokker?!, udbrød Katrine Foged Thomsen, før hun regnede kagekatastrofen ud.

- Det er fuldstændig uspiseligt, lød den kontante dom over de salte kager.

Marianne Bjerring havde dog gjort det så godt i programmets to første udfordringer, at hun trods sin fejl aldrig var i fare for at ryge ud af programmet. Og hun klarede sig hele vejen til semifinalen, før hun måtte vinke farvel til konkurrencen.

Se hvordan det går de resterende deltagere i den niende sæson af 'Den store bagedyst' hver lørdag klokken 20 på DR1 og allerede fra klokken 18 på DRTV.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk