Ballerina fyret for udtalelser om anoreksi

Hver femte danserinde lider af anoreksi, afslører en italiensk ballerina i et interview med The Observer. En kommentar, der kostede hende sit job.

Indtil for nylig var Mariafrancesca Garritano solodanser på milanesiske La Scala. Men efter at have fortalt pressen, at hver femte balletdanserinde lider af anoreksi, blev solodanserinden prompte fyret.

La Scala begrundede fyringen med, at Garritano "beskadigede teatres omdømme", skriver The Guardian.

Garritano har på egen hånd oplevet ballettens mørke side. Blandt andet er hun under træning i alles påhør blevet kaldt "mozzarella", efter den fede italienske ost. Mobningen førte til at hendes vægt faldt til kun 43 kilo,

- Jeg klarede mig med et æble og en yoghurt om dagen, og lod adrenalin føre mig gennem træningen, fortæller hun til The Observer.

Unge dansere måtte hasteindlægges

I sin karriere har hun oplevet flere unge dansere, der måtte hasteindlægges og mades gennem sonder. Og flere af hendes kolleger var på grund af deres lave vægt ikke i stand til at få børn, skriver The Observer.

Men der er delte meninger om Garritanos udtalelser. Talsmanden Carlo Maria Cella fra La Scala kritiserer hende for ikke at forholde sig til, hvordan teatret er i dag.

- Det er forkert at sige, at La Scala i dag er ligesom det var for 15 år siden, siger han til The Observer, de træningsmetoder der blev brugt den gang, bruger vi ikke i dag, og nu har skolen endda fået et ernæringskursus, og i øvrigt er ni af Garritanos kolleger blevet gravide indenfor det seneste halvandet år.

Rigtig ernæring er lige så vigtig som træning

Herhjemme har Den Kongelige Ballet længe haft fokus på problemet,

- Meget kan man mene om Den Kongelige Ballet - men det med spiseforstyrrelser håndterer de yderst fornuftigt. Rigtig ernæring er lige så vigtig som træning i den verden. Og det ved de godt, siger forfatteren til flere bøger om ballet, Anne Middelboe Christensen, til Berlingske.

Facebook
Twitter