Balletdanseren Palle Jacobsen er død

Balletdanser ved Den Kgl. Ballet, Palle Jacobsen, er død 68 år gammel. Han gik på Det Kgl. Teaters balletskole fra 1952 til 1957, men blev sorteret fra og fik i stedet sit gennembrud i udlandet. Senere blev han dog hentet hjem igen.

Tidligere solodanser og pædagog ved Den Kgl. Ballet, Palle Jacobsen, er død 68 år gammel.

Han gik på Det Kgl. Teaters balletskole fra 1952 til 1957, men blev sorteret fra og fik i stedet sit gennembrud i andre europæiske kompagnier. Han kom til at danse store partier som solodanser i bl.a. Basel, Graz og især Düsseldorf.

Men da Flemming Flindt blev balletmester på Det Kgl. Teater, hentede han i 1967 Palle Jacobsen hjem og udnævnte ham to år senere til solodanser. Frem til 1989 var den høje, lyse Palle Jacobsen en af ballettens hyppigst anvendte dansere - ofte som partner over for ballerinaer som Kirsten Simone, Anna Lærkesen og Mette Hønningsen.

Blandt de klassikere, hvor han havde store roller, var "Svanesøen", "Tornerose", "Nøddeknækkeren" og "Giselle".

Underviste også

Palle Jacobsen koreograferede også selv et par balletter til Det Kgl. Teater, bl.a. "Albinoni" i 1973, og i årene 1983-1993 var han leder af Pantomimeteatret i Tivoli.

Palle Jacobsen underviste i en lang række årrække på Det Kgl. Teaters balletskole, ligesom han gæsteundervise en række kompagnier i Europa og USA.

På Gamle Scene på Kgs. Nytorv æredes han fredag med to minutters stilhed i forbindelse med generalprøven på repremieren på "Romeo og Julie".

Facebook
Twitter