Bamse og Kyllings 'far' er død

Mogens Vemmer, der var mangeårig chef i DR's Børne og ungdomsafdeling, er død.

Mogens Vemmer stod blandt andet bag populære børneprogrammer såsom Bamse og Kylling og Kaj og Andrea. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

DR's navnkundige B&U-chef Mogens Vemmer, der blandt andet er kendt som manden bag populære børneprogrammer som "Bamse og Kylling" og "Kaj Andrea" er død, 84 år.

Det skriver Politiken.

Tilbage i 1968 blev han chef for det, der hed Børne og ungdomsafdelingen i Danmarks Radio. Her omdannede han afdelingen til en rugekasse for talenter, der kom til at præge børnefjernsyn, skriver Politiken.

Han var med under hele børne-tv's guldalder, hvor han blandt andet introducerede seerne for navne som Jesper Klein og Poul Nesgaard.

  • Mogens Vemmer var speaker i Danmarks Radio, men arbejdede også som skolelærer, inden han blev chef for B&U. (Foto: Per Helmer © Scanpix)
  • Mogens Vemmer modtager sammen med Bamses mor/producer Katrine Hauch Fausbøll modtager i 2008 Rasmus Klump Prisen på 25.000 kr. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)
  • Dukkerne Anna og Lotte tager, sammen med deres "mødre" Hanne Willumsen (tv) og Iben Wurbs afsked med Mogens Wemmer, der i 2000 stoppede som chef i DR. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)
  • Bamse fik sin debut på skærmen i 1982 i programmet 'Døren går op'. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)
1 / 4

Han stoppede som chef i 2000, hvorefter han fortsatte som mentor. Seks år senere udgav han sine erindringer i en bog med titlen "Fjernsyn for dig".

Fra studenterspeaker til chef

Mogens Vemmer var egentlig uddannet lærer. Han havde studeret på Blaagaard Seminarium, hvor han i studietiden var vikarierende "studenterspeaker" i det, som dengang blev kaldt Statsradiofonien.

Det var blandt andet det speakerjob, der gav ham lyst til at prøve kræfter med radiomediet, skriver Journalisten dengang han stoppede som chef B&U-afdelingen i år 2000.

- Hvis I havde lige så meget glæde af udsendelserne, som jeg havde af at lave dem, så synes jeg, at vi begge har haft stor fordel af, at der har været børne- og ungdoms-tv i Danmarks Radio, sagde Mogens Vemmer i et interview i forbindelse med Børne og Ungdomstvs 50 årsjubilæum. Se det her:

Mogens Vemmer blev afløst af Preben Vridstoft, som dengang sagde om Vemmer:

- Mogens Vemmer har altid stået for mig som et stort forbillede, og jeg er glad for, at han bliver nogle år i afdelingen som programmedarbejder, så han fortsat kan bidrage til det, der med rette er kaldt verdens bedste børne-tv, og som alle andre stationer har prøvet at komme efter.

Mogens Vemmer var også manden bag programmerne "Ingrid og Lillebror" og "Poul og Nulle".

Ved Tv-Prisen i 2011 modtag han "Årets Otto" – hædersprisen i den danske tv-branche.

/ritzau/

FacebookTwitter