Banan-kunstværk solgt for en million kroner

Frugtværk af Maurizio Cattelan solgt på kunstmesse i Miami.

Kunstmessen Art Basel i Miami Beach, der i disse dage foregår i Miami. (Foto: LEILA MACOR © Scanpix)

En banan, tapet til en væg med Gaffa-tape, er blevet solgt for, hvad der svarer til én million kroner.

Eller rettere: Et kunstværk, der består af en banan, tapet til en væg med Gaffa-tape, er blevet solgt for, hvad der svarer til én million kroner.

Det oplyser branchemediet Artnet News ifølge CNN.

Kunstneren bag er italienske Maurizio Cattelan, der netop nu udstiller værket på den internationale kunstmesse Art Basel Miami Beach.

Faktisk er der tale om i alt tre udgaver af værket 'Comedian' (komiker, red.), der ifølge galleristen Emmanuel Perroti ikke er en vittighed.

Den første banan blev solgt til en anonym fransk kvinde til en pris af 120.000 dollar - omkring én million danske kroner.

Den næste banan, der kom op på væggen, er også solgt, så nu har kunstneren og galleriet hævet prisen på den tredje og sidste banan til 150.000 dollars. Ifølge galleriet er flere museer interesserede.

En banan er en banan

Værket bruger ifølge galleriejeren bananen "som et symbol på global handel og dobbeltbetydning såvel som et klassisk humoristisk virkemiddel".

Kunstneren har tidligere eksperimenteret med at lave bananen i bronze, men en dag slog det ham ifølge Artnet News, "at en banan nogle gange bare er en banan".

Det er ikke første gang af Maurizio Cattelan har vakt opmærksomhed med sine værker. Et af hans værker med navnet "America", der bestod af et toilet af guld blev i september stjålet fra Blenheim-slottet i Oxfordshire i Storbritannien.