Banker vil levere gratis musik

Pladeselskaber går nye veje for at vende udviklingen, og nu har Universal Music i samarbejde med Nordea lanceret en ny online musiktjeneste i Sverige.

Gratis musiktjenester blomstrer op overalt. TDC Play har været i luften siden 2008, Spotify har indtaget Norge og senest har danske biblioteker annonceret, at de i løbet af 2011 vil give brugere adgang til både at streame og downloade musik på både computere.

Nu kommer endnu en gratis tjeneste fra en lidt uventet front. Nordea har indgået et samarbejde med pladeselskabet Universal om at give bankkunder adgang til samtlige Universals kunstnere, som Arcade Fire, PJ Harvey, 50 Cent og Amy Winehouse. Det skriver Børsen.

Dansk pedant om et år

Nordeas musiktjeneste vil foreløbigt blive prøvet af i Sverige, men Universal Music forventer, at også danske bankkunder vil få glæde af initiativet.

- Vi er i dialog med forskellige parter i Danmark, og vi håber at kunne lancere en dansk pendant til sådan et samarbejde næste år, siger administrerende direktør i Universal Music Danmark Casper Bengtson til Børsen.

Forsikring med musik

Og det behøver ikke at være et samarbejde med en bank. Casper Bengtson mener at også forsikringsselskaber eller tv-stationer vil kunne have interesse i sådan et samarbejde.

Nordeas svenske musiktjeneste hedder Check in Music og den giver bankkunder mellem 18 og 28 år fri adgang til Universals musik i tremåneder, hvorefter tjenesten koster 25 kroner om måneden.

FacebookTwitter