Barnaby-serien anklages for racisme

En producent bag den populære tv-krimi om kommisær Barnaby er blevet suspenderet efter at have indrømmet, at man med vilje ikke skriver repræsentanter for etniske minoriteter ind i rollelisten.

Hvorfor er der så få etniske minoriteter med i den engelske serie om kriminalkomminsær Barnaby?

Det spørgsmål kunne Brian True-May give et klart svar på, da han for nylig stillede op til et interview.

Han er producent på den populære engelske krimi, og kunne forklare, at man med vilje ikke skrev repræsentanter for etniske minoriteter ind i serien, fordi man ikke fandt det realistisk, at der var indvandrere blandt indbyggerne i landsbyen Midsomer, hvor serien foregår.

- Vi har simpelthen bare ikke etniske minoriteter med. For det ville ikke være en engelsk landsby med dem. Det ville bare ikke fungere, udtalte Brian True-May i et interview i tidsskriftet Radio Times.

Den sidste engelske bastion

Det skulle han aldrig have gjort, for selskabet All3Media, der producerer serien for ITV, har omgående suspenderet Brian True-May fra sit arbejde i foreløbig en uge.

- Vi er chokerede og frastødte over disse personlige kommentarer fra Brian True-May, som absolut ikke deles af nogen på ITV, udtaler en talsmand fra selskabet om sagen.

Brian True-May karakteriserede desuden serien som "engelskhedens sidste bastion", båret oppe af "engelsk, velopdragen excentriskhed", og mente også, at etniske minoriteter i serien, ville være det samme som at lave landsbyen Midsomer om til den engelske industriby Slough.

Politiker forarget

De kontroversielle udtalelser har også fået politisk opmærksomhed. Parlamentsmedlemmet Keith Vaz fra partiet Labour kalder bemærkningerne frastødende.

- Beslutningen om at udelukke etniske minoriteter fra Midsomer Murders giver ikke kun en skæv præsentation af det moderne Storbritannien, men afviser også den værdifulde rolle, etniske minoriteter spiller i berigelsen af vores samfund, siger han.

Urealistisk antal mord

Midsomer Murders, som er seriens originaltitel, begyndte i 1997, og bygger oprindeligt på kriminalromaner af forfatteren Caroline Graham.

Handlingen udspiller sig altid i den lille landsby Midsomer, hvor der i de 14 år, som serien er kørt, er blevet begået hele 222 mord.

Den oprindelige Barnaby, skuespilleren John Nettles, er stoppet som hovedrolleindehaver, men serien er fortsat med skuespilleren, Neil Dudgeon i samme rolle. Hans første optræden har netop fundet sted i denne uge på ITV i Storbritannien.

FacebookTwitter