Barnebarn føler sig krænket af penis-sang

Der er grænser for satire ifølge Ulf Gregers Andersen, der har stævnet DR over Rytteriets penis-version af hans morfars adventssang.

- Rytteriet og DR krænker min morfar, pastor Vilhelm Gregersens ære.

Sådan lyder det fra komponistens barnebarn Ulf Gregers Andersen, der har stævnet DR på grund af Rytteriets satiriske version af hans morfars adventssang "Der er noget i luften, jeg ved ikke hvad" fra 1911.

For Martin Buch og Rasmus Botoft lavede den om til "Der er noget i penis, jeg ved ikke hvad".

"Smagløs og modbydelig"

Det er i øvrigt langt fra duoens første penissang - faktisk er det blevet et af satireduoens varemærker.

Og det har langt hen ad vejen været et hit blandt danskerne. Men altså ikke hos alle.

- Jeg er fortørnet over, at DR og Rytteriet misbruger 100-årsdagen for sangen til at lave denne fornærmende udgave. Når jeg stævner DR, handler det ikke om penge. Det er en æressag for mig. Jeg synes, Rytteriets sang er smagløs og modbydelig, siger Ulf Gregers Andersen til Ekstra Bladet.

"Det er fis og ballade"

De to skuespillere undskylder i Ekstra Bladet:

- Vi er meget kede af, at Vilhelm Gregersens barnebarn er blevet ked af det. Vi syntes bare, det var en kærlig lille joke. Det er fis og ballade. Vi har ikke haft til hensigt at støde nogen eller ødelægge nogen sange, siger Rasmus Botoft til avisen.

Rytteriets udgave af sangen blev vist på DR2 i december og er fremført af DR's pigekor. Martin Buch spillede dirigenten og Rasmus Botoft var pladeproduceren, der kortvarigt mener at det fungerer bedre, hvis de synger "luften".

Se videoen her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk