Batmans sidekick springer ud som biseksuel: 'Det har en kæmpe betydning'

Robin fra Batman-universet går på date med en mand i den nyeste tegneserieudgave.

Superhelten Robin springer ud som biseksuel i den nyeste udgave af tegneserien 'Batman: Urban Legends', der er en af DC Comics nyeste antologiserier i Gotham City-universet. (© DC Comics)

Superhelten Robin, Batmans sidekick i diverse tegneserier og film, trækker overskrifter i flere internationale medier.

Årsagen er den seneste udgave af tegneserien 'Batman: Urban Legends', hvor Robin, der uden sin kappe går under navnet Tim Drake, springer ud som biseksuel.

Det skriver blandt andre CNN og The Hollywood Reporter.

På tegneserieudgavens sidste side ser man Tim Drake besøge sin ven Bernard, efter der tidligere på aftenen opstod en uventet gnist mellem dem.

Vennen Bernard inviterer derefter Robin/Tim Drake ud på en date, hvortil han svarer: "Ja… ja, det tror jeg gerne, jeg vil".

Forfatter: Ens seksualitet er en rejse

Til mediet Polygon har tegneseriens forfatter, Meghan Fitzmartin, udtalt sig om superheltens seksuelle åbenbaring.

Her fortæller hun, at man bevidst har undgået at sætte Robins seksualitet i en boks.

- Jeg ville hylde det faktum, at seksualitet er en rejse. Hans følelser for Stephanie Brown (kvindelig superhelt, som tidligere har været kæreste med Robin i tegneserieuniverset) er 100 procent ægte. Men Tim Drake er stadig ved at finde ud af sig selv. Jeg tror dog ikke, han har fundet sproget for det.. endnu, udtaler tegneseriens forfatter.

Det er første gang, at Batmans sidekick er sprunget ud, siden karakteren Robin blev introduceret i 1940.

Robins kostume i filmen 'Batman og Robin' fra 1997. Rollen som Robin blev spillet af skuespilleren Chris O'Donnell. Han spillede dog en anden udgave af Robin, nemlig Dick Grayson. (Foto: © Nils Jorgensen/Shutterstock, Scanpix)

Men det er langt fra første gang, at der er blevet stillet spørgsmål ved Robins seksualitet og Batman og Robins indbyrdes forhold.

- Det har været en stående vittighed i mange år, at Batman og Robin selvfølgelig var et homoseksuelt par, fortæller Mads Bluhm, der er tegneserieekspert og vært på programmet 'Tosset med tegneserier', som kan ses på YouTube og Facebook.

Ifølge tegneserieeksperten skyldes det blandt, at superheltemakkerparret bor sammen i det kæmpestore Wayne Manor, og at Batman tilsyneladende ikke er særlig interesseret i at have længerevarende romantiske forhold til kvinder.

- Men deres "forhold" er aldrig blevet kommenteret direkte, for det har ikke været acceptabelt at gøre på noget tidspunkt, siger han.

Andre superhelte er før sprunget ud

Tegneserieeksperten Mads Bluhm ser det dog som "super positivt", at Tim Drake springer ud som biseksuel.

- Det er ikke den originale Robin, som springer ud som biseksuel. Det er Tim Drake, som er den tredje Robin i rækken.

- Men det har stadig en kæmpe betydning. Jeg ser det som en naturlig udvikling af den identitetspolitik, som fylder rigtig meget i de her år i mediedebatten.

At gribe tendenser i tiden er noget, som tegneserier altid har været gode til ifølge Mads Bluhm.

- Tegneseriebranchen – og især superheltetegneserier – har altid været forbilledlig til at gribe tendenser i tiden og afspejle den. Det er det, tegneserier gør.

Robin er dog langt fra den eneste superhelt, der de senere år er sprunget ud som andet end heteroseksuel, påpeger Mads Bluhm.

- Wonder Woman er biseksuel, og det samme er Harley Quinn fra 'Suicide Squad'.

- Loki, som folk nok kender fra Marvel-filmene, kan både forvandle sig til en kvinde og en mand, og så har vi Iceman fra 'X-Men', som for et par år siden også sprang ud som homoseksuel.

- Så Robin er endnu en i en længere række, der prøver at gøre superhelte mangfoldige – både i forhold til seksualitet og race.

Den spirende kærlighedshistorie mellem superhelten Robin og hans ven Bernard fortsætter i næste nummer af 'Batman: Urban Legends', som udkommer til december.