BBC finder Jeremy Clarksons afløser

Den britiske radiovært Chris Evans skal være ny frontmand i det populære bilprogram Top Gear.

Radioværten Chris Evans skal afløse den kontroversielle tv-vært Jeremy Clarkson på programmet Top Gear. Her er Chris Evans til Formel 1 racerløb i Monaco. (Foto: Mark Thompson © 2015 Getty Images)

BBC har endelig fundet en afløser til Jeremy Clarkson, den hadede og elskede vært på verdens største bilprogram Top Gear, som blev fyret tidligere i år.

Det svære valg er faldet på den kendte britiske radiovært, Chris Evans.

Han er ifølge BBC meget begejstret for tilbuddet om at lede "hans absolutte favoritprogram".

- Jeg vil gøre alt hvad jeg overhovedet kan for at respektere, det der kom før mig, og for at føre programmet videre, siger han til BBC.

Går igang om få uger

Chris Evans er selv bilentusiast og har tidligere været gæst i programmet. Han har underskrevet en tre årig kontrakt med BBC.

Radioværten skal stå i spidsen for et helt nyt hold, og produktionen af de nye Top Gear-afsnit vil efter planen gå igang indenfor få uger.

Ifølge BBC-chefen Kim Shillinglaw er tv-stationen meget glade for, at Chris Evans skal være programmets nye vært.

- Hans viden om og passion for biler er kendt, og kombineret med hans opfindsomhed og frække uforudsigelighed, er han det perfekte valg til at føre vores elskede program ind i fremtiden, siger han til BBC.

Fyret for at slå producer

Den tidligere vært Jeremy Clarkson, blev fyret efter at have slået en producer på programmet.

Fyringen af Jeremy Clarkson udløste store protester blandt programmets fans. En underskriftindsamling skaffede over en million signaturer, men BBC rokkede sig ikke.

Jeremy Clarksons to medværter James May og Richard Hammond har tidligere udtalt, at de ikke kan forestille sig programmet uden Clarkson.

James May har allerede officielt meddelt, at han ikke har tænkt sig at deltage i programmet længere.

’Top Gear’ bliver set af mere end fire millioner britiske seere hver uge, og derudover kan programmet også ses i en lang række andre lande – blandt andet her i Danmark.