The Beatles-koncert i København

Gasværket har sikret sig rettighederne til frit at fortolke The Beatles' sangkatalog, der præsenteres ved teaterkoncerten Come Together.

Gasværket har som det første teater i verden fået lov til frit at fortolke og arrangere The Beatles populære sangkatalog.

Derfor kan teatret til september åbne dørene for teaterkoncerten Come Together, som rummer nye fortolkninger af 25 Beatles-sange.

Rettighederne til sangene er ikke hvem som helt forund, og Gasværket er det første teater i verden, der har fået lov at fortolke The Beatles' samlede sangkatalog.

Andre har fået nej

- Mange andre har gjort forsøget, men fået nej fra blandt andet Paul McCartney, fordi han ikke vil tillade, at der laves en musical over Beatles-medlemmernes liv. Da vi kunne dokumentere, at vi ville noget helt andet, fik vi det hele på plads, siger teaterchef på Gasværket, Jon Stephensen, til Ritzau.

Han fortæller, at det kostede over to års intenst arbejde for at få aftalen på plads. Rettighederne har heller ikke været billige, men Jon Stephensen forklarer, at teatrets overskud de seneste sæsoner har givet plads i budgettet.

Gamle kendinge

Nikolaj Cederholm skal skabe Come Together med et hold af sangere og skuespillere, der blandt andre tæller Lotte Andersen, Jimmy Jørgensen og Jens Jørn Spottag. De gamle travere suppleres af flere unge navne.

Blandt Gasværkets øvrige forestillinger i næste sæson kan nævnes Shakespeares Macbeth, instrueret af Katrine Wiedemann og med Sofie Gråbøl og Nicolas Bro i hovedrollerne.

Et nyt mexicansk stykke, Sex, iscenesættes af Jacob F. Schokking, der blandt andre råder over skuespillerne Dejan Cukic, Ellen Hillingsø, Lotte Andersen og Laura Christensen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk