The Beatles' Lucy in the Sky er død

Lucy O'Donnell inspirerede som barn John Lennon til sangen Lucy in the Sky with Diamonds. Hun er død som 46-årig.

Det var ikke det euforiserende stof LSD, der inspirerede John Lennon til sangen Lucy in the Sky with Diamonds. Men en lille tre-årig pige med navnet Lucy.

Og nu er kvinden, der inspirerede til den legendariske Beatles-sang, død i en alder af 46 år efter længere tids sygdom. Det oplyser St. Thomas Lupus-fonden.

Sønnens tegning af Lucy

Lucy O'Donnell var børnehavekammerat med John Lennons søn, Julian, da hun var tre år gammel. Og det var Julians tegning af hende i 1966, der gav Lennon inspiration til sangen.

Ifølge flere Beatles-biografier og O'Donnell selv tog den unge Julian tegningen hjem til sin far og forklarede ham: "It's Lucy in the sky with diamonds".

Julians tegning forestillede en lille pige oppe i himmelen med diamantformede øjne.

Mistanke om LSD-hyldest

Sangen, der blev udgivet på Beatles album fra 1967 Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, skabte betydelig røre på grund af dens psykedeliske tema.

Ikke mindst sangens initialer, LSD, tolkede flere kritikere og fans som en hyldest til det euforiserende stof. Den tolkning afviste John Lennon.

Blev gift og ændrede navn

Julian Lennon og O'Donnell, der skiftede navn til Lucy Vodden, efter at hun blev gift, genoptog deres venskab for nogle måneder siden, da det blev klart, at hun led af lupus, der kostede hende livet sidste tirsdag.

St. Thomas Lupus-fonden oplyser, at Julian Lennon og hans mor, Cynthia, er "chokerede og bedrøvede" over Lucy Voddens død.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk