Beboerne på Møntmestervej pryder husgavlen

I anledning af mangfoldighedsprojektet "Inside Out 2400" udlånes der iPods, mens beboere projiceres op på husgavlene i Københavns Nordvestkvarter.

I anledning af mangfoldighedsprojektet "Inside Out 2400" kan man blandt andet se projiceringer af beboere på husgavlene i København NV.

I dag kan man følge med i livet på Møntmestervej i Københavns Nordvestkvarter.

"Inside Out 2400" er et mangfoldighedsprojekt, der vender vrangen ud på gadens lejligheder.

- Vi har forsøgt at skabe en illusion om, at man kan trænge ind bag facaden og ind i folks lejligheder, siger forfatter og kurator Kathrine Grünfeld til Kulturnyt på P1.

Trænger gennem muren

Under "Inside Out 240" vil man blandt andet kunne opleve billeder af gadens beboere, der er projiceret op på husgavlene.

Og der udlånes iPods til audiowalks, der vil fortælle historier, som giver lytteren på gaden en følelse af at trænge ind gennem husmurene og besøge en række forskellige lejligheder.

Det er forfatter Kathrine Grünfeld, der står bag teksterne, som hun håber, kan bidrage til at se bort fra de forskelle, der eksisterer mellem kvarterets beboere.

- Det er jo mange forskellige mennesker, der bor derude. Men vi laver mange af de samme ting alle sammen. I teksterne er sansningerne det vigtige. Man kan sanse, at her bor mennesker, men man behøves ikke nødvendigvis at kunne afgøre, hvem disse mennesker er, siger hun.

Hils på hinanden

Kathrine Grünfeld er klar over, at beboerne i Nordvest repræsenterer et bredt udsnit af den danske befolkning, men hun håber på, at dem på Møntmestervej vil blive mere sammentømrede - blandt andet med hjælp fra hendes audiowalks.

- Det bedste ville jo være, hvis man kan genkende sine naboer i teksterne og tænker: "De er jo ikke så anderledes fra mig". Og at man får lyst til at hilse på dem næste gang, man møder dem, siger hun.

"Inside Out 2400" kan opleves på Møntmestervej lørdag aften.

Facebook
Twitter