Forfatter bag ny dramaserie: Finanskrisen er fuld af god dramatik

Fusk, løgne og grådighed. Der gemmer sig masser af fascinerende fortællinger i finanskrisen, mener hovedforfatteren på DR’s nye dramaserie ’Bedrag’.

DR's nye søndagsdramaserie 'Bedrag' har blandt andre Nikolaj Lie Kaas, Thomas Bo Larsen og Natalie Madueño på rollelisten. (Foto: Christian Geisnæs © dr)

Da finanskrisens alvor gik op for manuskriptforfatter Jeppe Gjervig Gram, blev han både bekymret og fascineret.

Først kom bekymringen for, hvad der nu ville ske med familie og venners job og økonomi.

Men så dukkede en utålmodig kriblen op i hans fingre for at skrive en tv-serie om det vigtige emne, der indeholder masser af dramatisk potentiale.

- Jeg kan huske, at jeg ærgrede mig. Dengang var vi i fuld gang med ’Borgen’, men da vi var færdige med den, var der stadig ingen, der havde lavet en serie om økonomi. Og så gik vi i gang, fortæller han på et pressemøde.

Fik premiere på Berlinalen

På ønskelisten stod muligheden for at skildre pengenes verden, og hvordan den binder alle samfundslag sammen. Og DR-holdet er ikke blevet overhalet indenom:

- Nu her syv år efter finanskrisen, er vi vel stadig de eneste, der har lavet en serie om det, og det er vi lidt stolte af, siger Jeppe Gjervig Gram.

Det er over et år siden, de første to afsnit blev færdiggjort, og de kunne derfor vises under Berlin Filmfestivalen tidligere i år. Noget som kun få tv-serier som ’House of Cards’ har haft mulighed for.

Bedrag’ har tv-premiere 1. januar, og andet afsnit kan allerede opleves søndag den 3. januar.

FacebookTwitter