Forfatteren bag Bedrag: Vi arbejder på en fortsættelse

Jeppe Gjervig Gram svarede på spørgsmål fra dr.dk's brugere efter sidste afsnit af den populære tv-serie.

Natalie Madueño og Kasper Leisner i sidste afsnit af dramaserien 'Bedrag', der blev vist søndag aften. (Foto: © Lars Reinholdt, Type 1)

Kommer der endnu en sæson af tv-serien 'Bedrag'?

Det var et af de spørgsmål, flest seere og brugere her til aften stillede den populære series hovedforfatter, Jeppe Gjervig Gram, der sad klar på dr.dk til at svare.

Og til glæde for de mange 'Bedrag'-fans kunne forfatteren fortælle, at:

- Arbejdet med en fortsættelse er igangsat. Det er det eneste, jeg må sige lige nu. Men jeg synes, at der er spændende stof til det.

Inspirationen kom fra finanskrisen

De sidste ti søndage har over en million danskere fulgt med og fået et kig i lyssky økonomisk kriminalitet og de konsekvenser, det fører med sig.

Udover spørgsmål til enkelte karakterers skæbne, som for eksempel hvorfor Bimse måtte lade livet i forrige afsnit, blev Jeppe Gjervig Gram spurgt, hvorfra han henter inspiration.

- Ideen kom i første omgang ud af finanskrisen. Det ramte mig, hvor stor en indflydelse de økonomiske sammenhænge på tværs af nationer har, på vores liv og hverdag. En bank krakker på Wall Street i New York... og følgerne mærkes på Nørrebro, forklarede han.

Ikke kun for finansfolk

Ifølge forfatteren var angrebet på kronen inspireret af det såkaldte Black Wednesday-angreb i 1992, hvor en finansmand tvang den engelske nationalbanken til at devaluere det britiske pund.

Skildringen af finansverdenens mørke afkroge har dog ikke helt været helt let for forfatteren, der også har været med til at skabe tv-serierne ‘Sommer’ og ‘Borgen’.

- Den største udfordring med 'Bedrag' har helt klart været at få business-delen til at blive både forståelig og spændende for et stort publikum.

- Det nytter jo ikke noget, at det kun er folk med finansviden, der kan følge med - og samtidigt er svindel jo ofte noget, der foregår i excel-ark og på computere. Det skal gøres levende og skabe udgangspunkt for drama imellem karaktererne.

Virkelighedens verden

Jeppe Gjervig Gram har svært ved at udpege en enkelt karakter fra serien, han personligt holder mere af end andre.

Han fortalte, at flere af karaktererne er blevet til ved at kigge på virkelighedens finansverden og hente inspiration der.

- Sander er et godt eksempel på en figur, hvor vi kiggede meget på en række farverige erhvervsfolk med og uden fængselsdomme. Men jeg har ikke lyst til at sætte navne på - der må seerne bare gætte.

Og så var der jo Lucas Hansens meget populære figur Bimse.

Hvorfor var det nu lige, han skulle dø?

- Vi - i forfatterrummet - holdt afsindigt meget af Bimse, men vi følte, at det var den rigtige slutning for ham, fordi han var for naiv og for godhjertet til den hårde verden, vi havde placeret ham i, i Bedrag, lød det fra Jeppe Gjervig Gram.