Ny dramaserie er på vej til skærmen i tre verdensdele

’Bedrag’, der har premiere på DR1 nytårsdag, er allerede godt på vej ud i verden.

Johannes Lassen og Natalie Madueño har nogle af de centrale roller i 'Bedrag'. (Foto: Laust Trier Mørk © Type 1)

Allerede inden de danske seere har set det første minut af DRs nye dramaserie ’Bedrag’, der har premiere på DR1 nytårsdag, er serien godt på vej ud i verden.

DR Salg har allerede i et års tid mærket til massiv interesse for serien, som Jeppe Gjervig Gram er hovedforfatter på. Og indtil videre er ’Bedrag’, der handler om økonomisk kriminalitet, på vej til skærmen i tre verdensdele.

Udover at DRs dramaserie skal vises i de andre nordiske lande, har britiske BBC og israelsk tv købt den. Det samme har den engelsktalende public service-kanal i Canada, ligesom ’Bedrag’ også skal vises i Holland, Belgien og Luxembourg.

”Samtidig har vi allerede lukket flere aftaler med distributører, der gerne vil udgive den nye dramaserie på DVD. Det er snart et år siden, vi solgte ’Bedrag’ til dvd-udgivelse i Australien, og også i Benelux-landene og Storbritannien er der lavet aftaler om, hvem der kan udgive ’Bedrag’ på dvd,” forklarer salgs- og marketingchef Helene Aurø fra DR Salg.

Flere er interesserede

Hun har samtidig lige nu flere bud fra interesserede tv-stationer – blandt andet Australien og Portugal.

Allerede i sommer kunne DR afsløre, at amerikanere har købt rettighederne til at lave en genindspilning af ’Follow The Money’, som DRs nye dramaserie hedder internationalt. Det er produktionsselskabet Endemol Shine Studios, der har købt retten til at producere et remake af serien – i samarbejde med Anonymous Content.

Richard Brown og Wolfgang Hammer bliver de bærende kræfter bag den amerikanske genindspilning. Richard Brown har senest skabt og produceret ’True Detective’ for Anonymous Content.

Helt ekstraordinært blev ’Bedrag’ udtaget til og lanceret på Berlin International Film Festival i begyndelsen af året, og det har haft betydning, mener Helene Aurø.

”Udlandet er på forhånd stærkt interesseret i, hvad DR kommer med af nye dramaserier, efter at ’Forbrydelsen’, ’Borgen’ og ’Arvingerne’ har været vist i mange lande. Men samtidig var visningen i Berlin også med til at skabe en enorm stor og positiv international interesse for serien, og jeg tror, den kan komme rigtig bredt ud. Det tyder forhåndsinteressen i hvert fald på,” siger hun.

De første to afsnit af ’Bedrag’ kan ses på DR1 den 1. og 3. januar – begge dage klokken 20.00.