Thomas Bo: Unge skal ikke stå på gaden og glo

Skuespilleren forsøger at give unge i den lokale bokseklub indhold i tilværelsen.

Thomas Bo Larsen kan i øjeblikket ses i serien Bedrag, hvor han spiller en både følsom og hård politibetjent. Han trækker på erfaringer fra sit eget liv i rollen. (Foto: Christian Geisnæs © dr)

I Gladsaxe Bokseklub har de dette motto:

- Lad være med at stå på et gadehjørne og glo. Kom ned og boks med Thomas Bo.

Klubben har nemlig en helt speciel plads i Thomas Bo Larsens hjerte, og han bruger meget tid på at komme i klubben og få de unge fra området til at snørre handskerne.

- Da jeg selv var ung, vidste jeg ikke, hvad jeg skulle lave. Mit liv gik i tomgang, og så rendte jeg rundt og hoppede op bag på S-togene og begyndte at ryge hash. Det fik mit liv til at stå stille.

- Men så begyndte jeg at gå til judo, og det gav mig noget selvtillid. Og hvis jeg kan inspirere nogle unge til at begynde at dyrke idræt, så bliver jeg glad, siger Thomas Bo Larsen til programmet Ugens Gæst på P1.

Udvikler de unges selvtillid

Selv om han nu bor inde i København, kommer han altså stadig i bokseklubben, der ligger tæt på hans eget barndomskvarter i Værebroparken.

- De unge, der kommer i klubben nu, kommer måske ind ad døren med tændstikarme, men så kommer de i form og får teknik, og så ser man en fantastisk udvikling i deres personlighed, siger han til programmet Ugens Gæst på P1.

Thomas Bo Larsen, der i øjeblikket ruller over skærmen som politibetjenten Mads Justesen i DR1-serien "Bedrag", nåede også selv at bokse i klubben i en periode, før han slog sig på judo.

Thomas Bo Larsen har haft sine kampe med hash og ludomani. "Dæmonerne" udnytter han i rollen som Mads Justesen. (Foto: Christian Geisnæs © dr)

Forlod folkeskolen i 8. klasse

Han var selv rodløs som ung og havde problemer med at passe skolen. Han endte med at droppe ud i starten af ottende klasse.

- Jeg var ikke særlig god til dét der med at gå i skole. Jeg var nok lidt ordblind og havde alt for meget krudt i røven. Jeg kunne ikke koncentrere mig om lektierne. Så efter en måned af 8. klasse kom jeg i lære som bager. Jeg var også på en snedkerfabrik og tre måneder i militæret. Jeg røg lidt ind og ud af det hele, fortæller Thomas Bo Larsen.

Han endte med at blive færdigudlært som glarmester, men det holdt også kun halvandet år:

- Jeg var nok den dårligste glarmester i Danmark, siger han.

Højskoleophold fik vendt det hele

Et højskoleophold i Herning vendte dog op og ned på det hele. Thomas Bo Larsen fik allerede som 11-årig interessen for skuespil og efter højskolen tog han chancen og søgte ind på Odense Teaterskole. Han kom ind med det samme.

- Jeg havde slet ikke turde drømme om at kunne blive skuespiller - det var alt for højtragende. Men det lykkedes altså, selv om jeg følte mig lidt på fremmed grund på skolen, fordi jeg kom fra en håndværkerbaggrund og alle fx talte et "anderledes sprog" end mig. Men jeg havde dét med, som jeg nu engang havde med i posen, og de andre havde deres ting, og når vi lagde alle klodserne sammen, kunne vi godt lege sammen alligevel, siger han.

- De unge ser op til Thomas Bo Larsen, og han er med til at hive dem ned i klubben, så de ikke står på gadehjørnerne og hænger ud.

Johnny Christensen, formand for Gladsaxe Bokseklub.

Røg for meget hash

I "Bedrag" spiller han en politibetjent, der er hårdkogt på arbejdet, men varm om hjertet hjemme hos familien. Og han har også selv oplevet både den lyse og mørke side af livet.

- Jeg havde en lidt vild ungdom, hvor jeg røg meget hash. Jeg troede ikke, det var så farligt, men det endte med en hash-psykose. Og på et tidspunkt spillede jeg også meget og var bange for at blive ludoman. Jeg kunne ikke stoppe igen og begyndte at tabe mange penge. Der tog dæmonerne over, siger Thomas Bo Larsen.

Glad for at sige "hallo på den mørke side"

Hvordan holder du dæmonerne fra døren?

- Jeg stopper, mens legen er god. Nogle gange går legen lidt længere, og med hashen og spilleriet var det da en svær periode. Men det skal gøre ondt nogle gange, før det gør godt. Og nu er jeg glad for at have været derude og sagt "hallo på den mørke side." Det gør mit liv mere tredimensionalt at vide, at der er nogle stier, som jeg ikke skal gå ud af. Det er bestemt også noget, jeg kan bruge i mit arbejde, siger Thomas Bo Larsen.

Søndag aften sendes tredje afsnit af "Bedrag." Du kan se de første afsnit i serien her.

Han har været dansk films gadedreng i årevis og var også lidt af en rod som knægt. Nu har han fået hovedrollen i DR's...

Opslået af DR P1 på 3. januar 2016