Virkelighedens Energreen ligger i Kolding: Vi beholder vores navn

Energreen er et fiktivt firma i tv-serien Bedrag, men firmaet deler også navn med et firma i Kolding. Og her er de knap så glade for sammentræffet, fortæller direktøren.

I bedrag spilles direktøren i Energreen, Alexander Sødergreen, af Nikolaj Lie Kaas. Firmaet er fiktivt, men deler navn med et dansk firma i Kolding (Foto: Christian Geisnæs) (Foto: Christian Geisnæs © Type 1)

Når DR-serien Bedrag ruller over skærmen hver søndag, er det ofte med flere ture forbi vindmøllevirksomheden Energreen.

Her er direktøren Alexander Sødergreen, spillet af Nikolaj Lie Kaas, direktør, dog uden at have så meget rent mel i posen.

Den fiktive virksomhed deler dog imidlertid navn med en vaskeægte virksomhed i Kolding, og her har direktør Tom Risbjerg Tønnesen godt lagt mærke til sammenfaldet.

- Vi tænkte med det samme, at man da ikke bare kan tage et eksisterende firmas navn og bruge det på den måde, siger Tom Risbjerg Tønnesen, som først lagde mærke til navnesammenfaldet, da en af de første trailers for serien blev vist på TV.

Virksomheden Energreen i Kolding hører under selskabet Energi Team, som har eksisteret i fem år og er en uvildig mæglervirksomhed, som bistår store virksomheder og kommuner med strategiske indkøb af deres el og gas.

Tog kontakt til DR Fiktion

Tom Risbjerg Tønnesen og de to øvrige direktører i den jyske Energreen er særligt kede af navnesammenfaldet, da det jyske firma, ligesom det fiktive firma i serien, arbejder med grøn energi.

- Vi kontaktede derfor holdet bag Bedrag, hvor vi spurgte, om de ikke kunne have spurgt os, om det var okay at bruge navnet, siger Tom Risbjerg Tønnesen.

Hos DR Fiktion fortæller Anders Toft Andersen, der er producent på Bedrag, at de også modtog en henvendelse fra det jyske Energreen.

- Dengang vi valgte navnet, tog vi fat i juristerne i DR, og de vurderede, at der ikke var noget, der gjorde, at vi ikke kunne bruge navnet, fortæller Anders Toft Andersen.

DR-producent: Energreen er et normalt navn

Hos DR's jurister vurderede de, ifølge Anders Toft Andersen, at sammenfaldet mellem de to var forholdsvist lille, da det fiktive firma i Bedrag producerer grøn energi, hvorimod virkelighedens Evergreen i Kolding er et rådgivningsfirma. De to kunne derfor ikke sammenlignes, lød det.

Anders Toft Andersen nævner desuden, at de hos holdet bag Bedrag i første omgang ikke var stødt på Energreen i Kolding, men at der findes flere firmaer i både ind- og udland med samme navn.

Hos Energreen i Kolding er de dog kede af sammenligningen, men ifølge Tom Risbjerg Tønnesen vil de ikke gå videre med sagen.

- Men jeg er overrasket over, hvor mange mennesker, der har lagt mærke til navnesammenfaldet, siger Tom Risbjerg Tønnesen.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver dag.

Vis alle nyhedsbreve