Benny og Tanja kyssede igennem til brylluppet: 'Det føltes bare naturligt'

Det sidste bryllup i 'Gift ved første blik' var samtidig dét, som bød på flest kys.

50-årige Tanja og 54-årige Benny havde god kemi fra starten – også da der blev taget bryllupsbilleder. (Foto: © Brian Lichtenstein)

Ingen tantekys, kindkys eller akavede krammere. Tværtimod masser af helt oprigtige og langvarige kys foran begejstrede gæster.

Det var opskriften på Benny Hansen og Tanja Nors Sands bryllup, som er det femte og sidste i denne sæsons 'Gift ved første blik'.

For det nygifte par, som blot få timer forinden havde mødt hinanden for allerførste gang, føltes de mange kys ganske enkelt fuldstændig ligetil.

- Det var helt naturligt for mig. Vi var omgivet af stemningen, og jeg var glad, han var glad, og alle gæsterne var glade, siger Tanja og tilføjer:

- Vi var begge to optaget af ikke at gøre det for kompliceret. Tage det for, hvad det var. Det var et udtryk for, at vi gerne ville hinanden, og der var intet odiøst i det.

Der bliver kysset igennem i løbet af bryllupsdagen:

Inden bryllupsfesten blev sparket i gang med forventningsfulde gæster, der ivrigt slog på glas og trampede i gulvet, havde Benny da også tænkt hele dette scenarie igennem.

- Da vi sidder i hestevognen efter vielsen uden kamera på, spørger jeg Tanja, hvordan hun har det med at kysse. Dér bliver vi enige om, at vi bare ville tage det, som det kommer. For jeg vidste jo, at der ville blive slået på glassene og så videre.

- Det føltes bare naturligt og var slet ikke akavet, siger han.

Kys og berøring udløser "kærlighedshormon"

Med de mange kys, der bliver udvekslet både under middagen og efter bryllupsvalsen, er Benny og Tanja umiddelbart godt stillet.

Det fastslår Nina Reventlow, som er psykoterapeut, medlem af Dansk Psykoterapeutforening og en af tv-eksperimentets eksperter:

- Det, der vil ske, er, at Benny og Tanja potentielt vil skabe en tryghed og danne en relation, siger hun og peger på hormonet oxytocin, der bliver udskilt ved berøring som kram, kys, massage, hud mod hud, lang øjenkontakt samt sex og orgasme.

Hormonet bliver derfor populært kaldt kærlighedshormonet.

- Oxytocin har mange gode egenskaber. Det er en faktor i forhold til at danne tillid og reducere frygt, og den tvivl, man kan have, når man møder et nyt menneske, siger Nina Reventlow.

Desuden sker der det, at når oxytocinniveauet stiger, falder kortisolniveauet, som er et stresshormon. Og det er også ganske gavnligt i denne situation:

- Det her eksperiment er jo behæftet med en vis form for stress. En måde at udfordre den stress kan være at begynde at kysse og kramme, for derved falder vores stressniveau, siger Nina Reventlow.

Humor var altafgørende

Der går heller ikke længe, før det står klart, at humor betyder meget i Benny og Tanjas relation.

Allerede under vielsen bliver der grinet højt, da Benny krydser fingre bag ryggen, mens giftefogeden spørger, om Tanja vil have ham som ægtefælle. Det samme gør Tanja, da det kort tid efter er Benny, som får samme spørgsmål.

Se seancen med de krydsede fingre under vielsen:

- I mit liv er humor meget vigtigt, og i denne situation brugte jeg måske humor til at slappe lidt af. Det var i hvert fald altafgørende lige i starten af vores relation, siger Benny.

Tanja stemmer i:

- Vi nyder stor glæde i at være omgivet af humor, og uhøjtidelighed betyder meget for mig. Benny virker meget uhøjtidelig, og det gør situationen afslappet for mig.

Tanja medbringer da også selv en temmelig uhøjtidelig rekvisit under sin bryllupstale til Benny. Nemlig et par 'Paw Patrol'-børnebadevinger, der skal støtte parret gennem eksperimentet, hvor de ifølge Tanja kommer til at være "på dybt vand".

En "sindssyg god" tale ifølge Benny, som er godt tilfreds med sit match:

- Hun er en flot kvinde, og vi har nemt ved at snakke. Og omgivelserne får os til at føle os rolige, og at det hele føles naturligt, siger han i dag.

Hormon kan ikke skabe forelskelse

Mens det med berøring, kys og kram tilsyneladende kommer let til Benny og Tanja i løbet af deres bryllupsdag, bokser nogle af de andre par i ugens afsnit med det selvsamme tema.

Ville de mon have godt af bare at kaste sig ud i berøringerne for så til gengæld at få udløst et skud oxytocin?

Både og, svarer psykoterapeut Nina Reventlow:

- Oxytocin kan ikke fremkalde en forelskelse. Det kan kun forstærke noget, som allerede eksisterer i forvejen. Og generelt er vi i eksperimentet oppe imod, at der ikke umiddelbart er en forelskelse.

- Omvendt kan man sige, at eksperimentet jo er et valg, som deltagerne selv har sagt ja til, og en konsekvens af det valg er at committe sig til partneren og processen, siger hun og fastslår dog, at man selvfølgelig aldrig skal gøre noget, der føles grænseoverskridende.