Berthe Morisot - den ukendte impressionist

Den kvindelige impressionist Berthe Morisot er ukendt for mange, men kan sammenlignes med malere som Monet og Renoir. Ordrupgaard udstiller hendes værker.

Berthe Morisot er ukendt for mange, men kan sammenlignes med malere som Monet. Ovenfor ses hendes værk "En sommerdag" fra 1879.

De fleste kender de franske impressionister Monet, Degas og Renoir, men færre kender deres kvindelige pendant Berthe Morisot, der levede fra 1841 til 1895.

Berthe Morisot har stået i skyggen af de kendte mandlige malere, men det forsøger kunstmuseet Ordrupgaard nu at råde bod på.

I morgen åbner de en ny udstilling, der fokuserer på den knap så kendte Morisot.

Havde kvindekønnet imod sig

Berthe Morisot havde på grund at sit køn ikke stor gennemslagskraft i sin levetid, men det til trods, kan man sammenligne hende med de største impressionister.

- Hun behersker den impressionistiske teknik suverænt. Og så har hun en helt fantastisk evne til at gribe øjeblikket, skildre et indtryk eller en atmosfære med ganske få, men præcise penselstrøg, siger museumsdirektør Anne-Birgitte Fonsmark til Kulturnyt på P1.

Gave til publikum

Anne-Birgitte Fonsmark håber på, at udstillingen på Ordrupgaard vil medvirke til, at flere får øjnene op for Morisots talent.

- Jeg håber, at vi med vores udstilling lykkes med at få et større publikum gjort bekendt med, hvor stor en kunstner hun var. Det er jo en gave til vores publikum, hvis vi også evner at gøre dem bekendte med mindre kendte kunstnere, siger Anne-Birgitte Fonsmark.

Udstillingen med Berthe Morisots værker kan ses på Ordrupgaard fra i morgen og frem til d. 27. januar.

Facebook
Twitter