Bestyrelsen: Oplagt at Kamber skulle gå

For DRs bestyrelsesmedlem Ole Hyltoft var Mikael Kambers afgang det mest oplagte. Han kalder de mange fyringer for et forsøg på at løfte public service-niveauet i DR.

Fyringen af DRs mediedirektør, Mikael Kamber, var et nødvendigt skridt for at sikre at public service niveauet i DR bliver løftet.

Sådan lyder dommen fra medlem af Dansk Folkeparti og næstformand i DRs bestyrelse, Ole Hyltoft.

- Det var det mest rigtige at gøre. Omstruktureringen er en fuldbyrdelse af den omlægning, som startede under Kenneth Plummer. Fyringen af Mikael Kamber er ikke personlig, men han har trods alt kun været her i et år, mens Gitte Rabøl har været i DR i over 10 år. Derfor var det mest naturligt, at hun blev den nye mediedirektør, da hun har mest erfaring og viden om virksomheden, siger Ole Hyltoft.

Mere ansvar til DR Kultur

Udover Mikael Kamber, må også underdirektør i DR Medier, Merethe Eckhardt, og kanalchef for P3 og P4 Ole Mølgaard samt markedsføringsdirektør, Thomas Hertz, sige farvel til deres job.

Samlet set betyder det, række strukturelle ændringer internt i DR, fortæller Ole Hytoft.

- P3 bliver nu kulturdirektør Morten Hesseldahls ansvarsområde. Det er ganske enkelt mest naturligt, når han også har ansvaret for klassisk musik, at han også får ansvaret for populærmusik på P3, siger Ole Hyltoft.

Hyltoft: Et styrket DR

Med Gitte Rabøl som ny mediedirektør, betyder det samtidig, at DR Oplysning bliver opløst som selvstændig afdeling. DR Oplysning ansvarsområde vil fremover skulle deles mellem DR Danmark, DR Nyheder og DR Kultur. Også DR Markedsføring vil blive opløst og fremover høre ind under DRs HR-afdeling.

Samlet set er det en styrkelse af DR som public service-organ, mener Ole Hyltoft.

- Der har fra befolkningen og politikernes side været en ønske om, at løfte public service-niveauet og gøre den mere nærværende. Det er denne her omstrukturering et produkt af, siger Ole Hyltoft.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk