Betty Nansen får hele to nye direktører

Den ene er kendt fra kunstnerkollektivet Sort Samvittighed, den anden som en god producent.

Elisa Kragerup og Eva Præstiin blev valgt som direktører blandt 23 kandidater, oplyser det københavnske teater Betty Nansen. (Foto: Cathrine Zorn)

Efter Vibeke Windeløv i maj meldte, at hun om et år tager sin afsked som teaterdirektør fra Betty Nansen i København, har teatret ledt efter nye kræfter til at tage over.

De er nu fundet i form af makkerparret Elisa Kragerup og Eva Præstiin, skriver teatret i en pressemeddelelse.

Elisa Kragerup er blandt andet kendt som en del af kunstnerkollektivet Sort Samvittighed, som har haft stor succes med at fortolke Anne Linnets sange og Tove Ditlevsens lyrik i forestillingerne ’Hvid Magi’ og ’Tove, Tove, Tove!’.

Elisa Kragerup skal være teaterdirektør, mens Eva Præstiin får titel af direktør.

Hun har arbejdet med teater i mere end tyve år – som forestillingsleder, producent og administrativ chef. Senest har hun været producent på Det Kongelige Teater, Teater Republique og souschef i The One and Only Company, der arbejder på at skabe store, underholdende og inkluderende forestillinger for et musikinteresseret publikum.

Har arbejdet sammen før

Elisa Kragerup og Eva Præstiin har tidligere arbejdet sammen, de da begge var involveret i ensemblet Det Røde Rum på Det Kongelige Teater.

- … [Her] var vi med til at udvikle et kropsligt, sanseligt og legende teater, hvor det levende møde mellem publikum og skuespillere var i centrum. Det arbejde vil vi nu fortsætte på Betty Nansen Teatret, siger de to nye direktører i pressemeddelelsen.

Deres vision er desuden at videreføre Betty Nansens traditioner og skabe nye sammen med publikum.

- Vi vil skabe et teaterhus med en synlig og stærk kunstnerisk identitet og en helt særlig relation til publikum. Et teater som opleves og skabes kollektivt, siger de.

Windeløw: Hvor er vi glade

Vibeke Windeløv, der træder tilbage 30. juni næste år, kalder rekrutteringen af Elisa Kragerup et scoop, og siger, med henvisning til Eva Præstiin:

- Men ingen kunstner klarer sig uden en god producent.

- Hvor er vi glade, konkluderer Vibeke Windeløv.

De to nye direktører tiltræder 1. juli 2018.

Facebook
Twitter