Beyoncé og Jay-Z smelter sammen til The Carters: Udgiver album ud af det blå

Overraskende album er parrets første fælles udgivelse.

Beyoncé og Jay-Z har medvirket på hinandens numre flere gange, men det her er altså første fælles album. Her ses de til Metropolitan Museum of Art Costume Institute Gala i 2015. (Foto: Lucas Jackson © Scanpix)

Forestil dig, at du har været til dit livs koncert med verdensstjernerne Beyoncé og Jay-Z.

Da det sidste ekstranummer er blevet blæst ud i højtalerne, og du nærmest ikke kan klare flere indtryk, dukker der en besked frem på storskærmen:

- ALBUM OUT NOW.

Det var nogenlunde det, der skete i aftes i London. Power-parret har kun været i gang med deres fælles turne ‘On the Run II’ i en uges tid, men det var åbenbart ikke nok.

Nu har de også udgivet deres første fælles album nogensinde under navnet 'The Carters' (parrets efternavn, red.). Albummet hedder ‘Everything is Love’, og indeholder ni numre.

Det er dog ikke første gang, at de medvirker på hinandens numre. De har blandt andet lavet 'Crazy in Love', 'Déjà Vu' og 'Drunk in Love' sammen. Hør 'Drunk in Love' her:

0:00

Og i ægte Beyoncé-stil følger der selvfølgeligt også en overdådig og pompøs video med til udgivelsen. Videoen til nummeret 'Apes**t' er filmet på Louvre-museet i Paris i maj måned, skriver The New York Times.

I den kunstneriske video instrueret af Ricky Saiz ser man parret indtage museets historiske indre med dansere og nærmest royale klæder. Se videoen her.

Penge, magt og utroskab

Det er ikke kun på det visuelle niveau, at der er fuld fart på selvtilliden i videoen. Og i tekstuniverset viser Beyouncé og Jay-Z, at de ikke mangler tro på sig selv.

- I said no to the Super Bowl, you need me I dont' need you. Every night we in the end zone, tell the NFL we in the stadiums too, lyder det blandt andet.

Parret behøver kort sagt ikke Super Bowl for at få muligheden for at spille på udsolgte stadions - det har de gjort det seneste årti.

På 'Everything Is Love' kan man også finde numre som 'Boss','Friends', 'Heard About Us' og 'Lovehappy'.

I sidstnævnte åbner parret, der har tre børn sammen, endnu en gang for de problemer, der var ved at ødelægge ægteskabet. Jay-Z bekræftede sidste år længerevarende rygter om, at han havde været sin kone utro, hvilket han også rappede om på sit seneste album '4:44'.

Ikke første gang

Selvom albummet altså var noget af en overraskelse, så er det faktisk ikke første gang, at Beyoncé har lavet det stunt.

Det gjorde hun også med ‘Beyoncé’ i 2013. Albummet var et visuelt album ligesom efterfølgeren 'Lemonade', hvor der var en video til hvert enkel sang.

Det nye album er kun tilgængelig på musiktjenesten Tidal, som Jay-Z er ejer af, og som Beyoncé også har andel i. Og hvis man skal tro Beyoncé selv, så kommer 'Everything Is Love' ikke på for eksempel Spotify lige foreløbigt. Ingen af Jay-Z's seneste albums er på Spotify.

Og i nummeret 'Nice' siger hun, at hendes succes ikke kan måles i tal. Og hvis streamingtallene ragede hende, havde hun nok lagt 'Lemonade' på Spotify.

'Everything Is Love' er siden artiklen blev udgivet også udkommet på Spotify og Itunes.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter