Bille August laver film om Krøyers hustru

Den danske filmveteran vender hjem til Danmark for at filmatiserer kendt bestseller om den danske maler P.S Krøyers kone, Marie Krøyer.

Han har ikke lavet spillefilm i Danmark siden 1987, hvor han indspillede Pelle Erobreren, men nu vender den danske instruktør hjem, for at indspille en film om en af Danmarks mest kendte kunstnere og hans hustru.

62-årige Bille August går i næste måned igang med at indspille "Balladen om Marie" om Marie Krøyer, der var gift med den store danske maler P.S. Krøyer, skriver Det Danske Filminstitut i en pressemeddelelse.

Drømmen om et fælles kunstnerliv

Peter Asmussen har udviklet manuskriptet over Anastassia Arnolds bestseller 'Balladen om Marie' fra 1999.

Filmen vil følge ægteparrets Krøyers drøm om et fælles kunstnerliv i 1890'erne. P.S. Krøyer glider længere og længere ind i sindssygen, og Marie kæmper for at være mor, hustru og kunstner. Marie Krøyer rejser på tur til Marstrand og møder her den svenske komponist Hugo Alfvén, som hun forelsker sig voldsomt i.

Premiere næste sommer

Optagelserne bliver indledt i juli i Skagen og Marstrand.

Birgitte Hjort Sørensen (bl.a. kendt som 'Katrine' i tv-serien 'Borgen') og Søren Sætter-Lassen skal spille filmens to hovedroller, mens også Sverrir Gudnason, Tommy Kenter og Lene Maria Christensen er at finde på rollelisten.

Filmen forventes at få premiere i august 2012

Facebook
Twitter